• A- A A+

    Trobada d’agents del projecte EVAL

    Retall fotos mida web CCO 4

    El passat divendres, 24 de novembre, es va celebrar una reunió estratègica amb l'entitat EVAL i els tècnics i tècniques de les tres àrees que configuren el projecte: serveis socials, esports i joventut. Una trobada amb la voluntat de donar a conèixer el projecte, els seus orígens, els primers anys de l'entitat i les noves propostes de treball comunitari.

    El projecte EVAL se centra a oferir activitats esportives, comunitàries i participatives amb l'objectiu de promoure l'esport amb valors i crear xarxa entre entitats i ciutadania. És un projecte conjunt on es treballa amb infants, joves i adults per jugar a futbol, o qualsevol esport col·lectiu, a l'espai públic, utilitzant l'esport per crear un espai saludable de convivència i compartir experiències.

    La finalitat de la jornada, és crear xarxa entre els diferents agents i poder obrir noves possibilitats de treball amb cada territori que forma part del projecte.

    Van participar una vintena de tècnics, tècniques i referents de tota la comarca d'Osona i es van intercanviar algunes experiències de treball comunitari d'enguany de diferents municipis.

    La Diputació de Barcelona homenatja vuit dones d’Osona i el Lluçanès per la Xarxa de Productes de la Terra

    Retall fotos mida web CCO 3

    Les distincions, lliurades en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, reconeixen el seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local.

    La Diputació de Barcelona va homenatjar, el passat 7 de novembre, a 57 dones vinculades a la Xarxa de Productes de la Terra; vuit d’elles d‘Osona i el Lluçanès. Va ser la diputada de Turisme, Abigail Garrido, l’encarregada de fer l’entrega dels diplomes en l’acte anomenat ‘On són les dones? Esforç i Compromís’

    Totes les guardonades; productores i empresàries, estan vinculades amb algun dels 55 productes singulars del territori, varietats que tenen característiques pròpies i excepcionals arrelades a la comarca. 

    Xarxa de productes de la Terra

    La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació, agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris d’alta qualitat de la demarcació de Barcelona. La voluntat és enfortir el teixit empresarial, per tal d’aconseguir més competitivitat, sostenibilitat i un territori més atractiu.

    Les guardonades d’Osona

    • Conxita Morell, de Pastisseria Bruguer (Vic): Des de l’any 1999 elaboren el pa de pessic de Vic.
    • Anna Codina, de Carnisseria Codina (Taradell): Des de 1989 elaboren tota mena d’embotits curats, seguint sempre les receptes tradicionals de la terra.
    • Gemma Prat, de Fussimanya (Tavèrnoles): Al seu obrador innoven per ampliar el seu catàleg de productes i estar al dia de què demana el mercat, tant a escala de format com de producte.
    • Eva Carmona, d’El Circell (Gurb): Projecte d’agricultura ecològica que neix del somni d’una jove parella per poder viure de la terra. Entre els productes que conreen hi ha la ceba vigatana.
    • Emi Codinachs, del Banc de llavors Roda de Ter (Roda de Ter): Un grup de persones ha anat treballant recollint donacions de llavors, cultivant-les per crear un planter d’estiu de varietats locals.

    Les guardonades del Lluçanès

    • Imma Costa, de Mas Terricabras (Oristà): Explotació familiar dedicada al cultiu de cereals i farratges pel bestiar. Han recuperat diferents varietats locals de cultiu com el cigró d’Oristà i el blat forment.
    • Carme Salada, de Can Salada (Santa Eulàlia de Puig-Oriol): Carnisseria que elabora de forma tradicional una gran varietat d’embotits, entre ells la somalla.
    • Maria Rosa Soler, d’El Taulell del Soler (Prats de Lluçanès): Són productors i elaboradors. Venen carn i embotits, entre ells la somalla, d’elaboració pròpia procedent de la seva explotació.

    Consulta el llistat complet amb informació de les 57 dones premiades

    L'Oficina Jove d'Osona participa a la jornada APROP, organitzada per Joventut de la Diputació de Barcelona

    Retall fotos mida web CCO 2

    El passat dijous, 9 de novembre, es va celebrar a la Diputació de Barcelona la jornada APROP; 41a jornada de Polítiques Locals de Joventut. Enguany, el tema principal  va ser l'acompanyament vivencial en persones joves.

    L'esdeveniment va comptar amb més d'un centenar d'assistents, incloent-hi tècnics/ques municipals, càrrecs electes i altres representants d'organismes i entitats vinculades a àrees de joventut, salut o cultura del territori.

    Al llarg de la jornada, es van exposar diferents projectes d'acompanyament vivencial de municipis de la província, emmarcats dins la nova exposició itinerant que s'impulsarà des de Joventut de Diputació de Barcelona.

    INTABOO (el recurs preventiu per atendre, de forma individual i grupal, els riscos associats al consum de drogues i l'abús en l'ús de les pantalles, així com dubtes associats a identitat de gènere i igualtat ) forma part de l'exposició a través d'un pòster explicatiu. Alguns tècnics/es del projecte de l'Oficina Jove d'Osona, l'Oficina tècnica d'igualtat de gènere i LGTBI d'Osona i el Consorci de Serveis Socials van assistir a la jornada per a presentar el pòster i respondre les preguntes dels assistents de la jornada.

    La jornada va comptar amb la ponència de l'Iñigo M. de Mandojana, psicopedagog i educador social dedicat des de fa anys a treballar amb adolescents i joves on va realçar la importància d'educar des del bon tracte i amb un acompanyament real.

    Per acabar la jornada, MOON Consultoria va dinamitzar l'espai dels tallers participatius, en els quals es va treballar dinàmiques com la interseccionalitat, la participació, la comunitat i els espais quotidians.

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat