• A- A A+

  Cicle de residus

  El Consell Comarcal d’Osona vetlla per la correcta gestió dels residus municipals a la comarca d’Osona.

  Osona és una de les comarques capdavanteres a Catalunya en la recollida selectiva, tot i així, un dels principals objectius del Consell és mantenir i fins i tot millorar la participació de la ciutadania en la recollida selectiva dels residus municipals.

  Àmbits d'actuació i serveis 

  El Consell efectua la recollida de residus a través de l’empresa Recollida de Residus d’Osona, SL i vetlla pel tractament dels residus participant en el Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona.

   Recollida de Residus

  Recollida de Residus d'OsonaRecollida de Residus d’Osona, SL és una empresa mixta participada pel Consell Comarcal d'Osona (55%) i per un operador associat, l'empresa Cespa, S.A. (45%).

  L’empresa disposa dels mitjans tècnics i logístics per assessorar als municipis, per realitzar qualsevol tipus de recollida, sigui quin sigui el sistema escollit per cada ajuntament (amb contenidor, porta a porta i àrea d’aportació).

  Recollida de Residus d’Osona, SL té suficient personal i flota de vehicles per a recollir i transportar totes les fraccions que composen els residus municipals (fracció orgànica, multiproducte, vidre, voluminosos, especials i rebuig).

  Des del maig de 2012, l'empresa també ofereix el servei de neteja viària als ajuntaments de la comarca d'Osona. 

   Memòria dels serveis 2017

  Durant el 2017 es van recollir un total de 40.746 tones de residus municipals de les quals 19.984 tones corresponien a la recollida selectiva.

   Tractament de residus

  Consorci per a la gestió de residus urbans d'OsonaEl Consorci per a la gestió de residus urbans d'Osona té per objectiu tractar els residus municipals que es generen a Osona. Aquest organisme que està integrat per l'Agència de Residus de Catalunya, el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament d'Orís és propietari de tres instal·lacions:

   El Dipòsit controlat situat a Orís

   La Planta de triatge de multiproducte i de transferència de residus municipals

       El Centre de Tractament de Residus d'Osona i el Ripollès 

  Programes

   Ambientalitza't

  Les instal·lacions de tractament de residus del Consorci estan inscrites al programa Ambientalitza’t adreçat als centres escolars de primària, secundària, cicles formatius i universitaris de la comarca d’Osona

  Descarrega't el projecte Ambientalitza't 

   Tríptic informatiu del Dipòsit controlat d’Orís

   Visita virtual de la planta de triatge multiproducte

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat