A- A A+
 • Servei de Joventut

  Des del Servei Comarcal de Joventut es posen a l’abast dels municipis eines, suport i acompanyament perquè es puguin desenvolupar polítiques integrals de joventut per i amb les persones joves. Des del Servei Comarcal de Joventut també anomenat OsonaJove es treballa conjuntament amb les regidories de joventut municipals per tal de donar resposta a les necessitats i demandes compartides en matèria de joventut. Les polítiques juvenils d'Osona compten amb una planificació estratègica a nivell comarcal fruit del treball conjunt amb les regidories de Joventut. El Pla Comarcal de Joventut 2020-2023 posa el focus en la interculturalitat i està estructurat en tres grans eixos: cohesió i empoderament juvenil, trajectòries educatives i laborals i suport transversal a polítiques de joventut. 

  El Servei de Joventut es posa a disposició dels ajuntaments de la comarca i promou el treball mancomunat, la col·laboració i el treball en xarxa entre les diverses administracions implicades en el desenvolupament dels projectes de vida de les persones joves de la comarca.

  Àmbits d'actuació i serveis 

  El Servei de Joventut del Consell Comarcal s’estructura al voltant de diferents eixos:

  Competències de Joventut transferides per la Generalitat de Catalunya

  Autorització i sanció d’instal·lacions juvenils d’Osona i gestions i tràmits relacionats amb aquest àmbit, així com també el seguiment i la supervisió de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen joves menors d’edat dins la demarcació d’Osona.

  Accions mancomunades amb els ajuntaments d'Osona

  Aquest àmbit d’intervenció permet i potencia el treball per objectius amb els municipis. A més, possibilita un servei personalitzat que dóna resposta als interessos i a les necessitats que presenten els diversos ajuntaments. Els programes que l’integren estan en estat de dinamisme i d’actualització permanent, en coherència amb la realitat juvenil que està en constant procés de transformació.

  Oficina Jove d'Osona

  És un servei coordinat per la Direcció General de Joventut, Ajuntament de Vic i Consell Comarcal d'Osona. Està ubicada al VicJove amb serveis descentralitzats a la comarca. El seu objectiu és facilitar els processos d'emancipació i autonomia de les persones joves de la comarca. És un servei proper que vol oferir informació i recursos sobre diversos àmbits d'interès juvenil a joves, famílies i professionals. S'ofereixen assessoraments especialitzats en diversos àmbits, projectes de dinamització, serveis d'informació personalitzat, tan a l'oficina com a la xarxa de Punts Joves de la comarca. 

   Objectius 

  • Potenciar el rol dels ajuntaments com a referents de les polítiques públiques de Joventut.
  • Oferir serveis i programes mancomunats als municipis.
  • Coordinar les actuacions en matèria de Joventut.
  • Facilitar la participació dels ajuntaments en la definició de les necessitats i oportunitats que han de ser ateses des d’un març supramunicipal.

   Adreces d'interès

  - OsonaJove: OsonaJove és un servei proper que vol oferir informació i recursos sobre diversos àmbits d’interès juvenil a joves, famílies i professionals. 
   - Càpsula:  Càpsula són unes jornades d’orientació acadèmica i professional tenen l'objectiu de donar a conèixer a l'alumnat, professionals i famílies, les opcions de formació postobligatòria que hi ha a la comarca. S'ofereixen recursos d’acompanyament en el procés d’orientació i de presa de decisions, per tenir i obtenir eines en les transicions educatives.  
  - INTABOO:  Intaboo és un recurs preventiu per atendre, de forma individual i grupal, els riscos associats al consum de drogues i l’abús en l’ús de les pantalles en joves.Alhora respon dubtes, i gran o petits interrogants sobre Identitat de gènere i igualtat.

  Programes i activitats d'Osona Jove 

  El Pla Comarcal de Joventut 2020-2023 és fruït de la coordinació tècnica entre el servei comarcal de Joventut del Consell Comarcal i les diferents regidories i tècniques de joventut de la comarca. Posa el focus en la interculturalitat i la perspectiva de gènere i està estructurat en tres grans eixos: cohesió i empoderament juvenil, trajectòries educatives i laborals i suport transversal a polítiques de joventut. El Pla va ser aprovat per unanimatat pel Ple del Consell Comarcal d'Osona el dimecres 18 de desembre de 2019 i presentat pel Consell d'Alcaldes i Alcaldesses l'11 de març de 2020. 

  Programes i activitats Osona Jove

   Visita osonajove.cat

  Pla Comarcal de Joventut 2020-2023

  El Pla Comarcal de Joventut 2020-23 és fruït de la coordinació tècnica entre el servei comarcal de Joventut del Consell Comarcal i les diferents regidories i tècniques de joventut de la comarca. Posa el focus en la interculturalitat i la perspectiva de gènere i està estructurat en tres grans eixos: cohesió i empoderament juvenil, trajectòries educatives i laborals i suport transversal a polítiques de joventut.

  El Pla va ser aprovat per unanimitat pel Ple del Consell Comarcal d’Osona el dimecres 18 de desembre de 2019 i presentat al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses l’11 de març de 2020.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat