• A- A A+

    Presentació de les V Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta

    20180519 001431

    El proper divendres, 1 de juny de 2018, a les 19h a l’Arxiu Comarcal d’Osona, es durà a terme la presentació de les ‘V Jornades de l’Aeròdrom de Vilatorta’

    L'edició d’enguany de les 'V Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta' commemora el 80è aniversari d'una infraestructura de guerra, clau per entendre la nostra història recent. Aquest projecte mancomunat que han preparat conjuntament els ajuntaments de Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes i Santa Eugènia de Berga se celebrarà durant la primera quinzena de juny.

    El projecte de l’Aeròdrom Vilatorta va ser liderat pel Consell Comarcal d’Osona en col·laboració amb els ajuntaments de Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta i Santa Eugènia de Berga, des d’aleshores cada any es fan unes jornades i enguany tenen el seu tret de sortida a l’Arxiu Comarcal.

    Les V Jornades comencen el dia 1 de juny a les 19h a l'Arxiu Comarcal d'Osona amb l'acte de presentació i una mostra de fotografies històriques de l'aeròdrom explicades per Miquel Erra, autor del llibre Camps d'aviació d'Osona. En aquest acte hi participaran els alcaldes dels tres municipis implicats i el director  del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas.

    El dissabte, 2 de juny a les 9.30h es fa la visita guiada a l'aeròdrom de Vilatorta sortint de la plaça de l'Ajuntament de Calldetenes; una ruta a peu, perfectament senyalitzada, amb un total de 13 refugis escampats per tot el perímetre del camp d'aviació. La visita guiada serà a càrrec de Miquel Erra i Cristina Suñén, historiadora i guia de l'aeròdrom.

    El mateix dissabte, a les 19h, a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Eugènia presentació del llibre 'El infierno y sus puertas' a càrrec del seu autor Pepe Serrano i de Fran Martín, també investigador de la Guerra Civil.

    El diumenge, 3 de juny a les 19h, a l'Ajuntament de Calldetenes, presentació del llibre 'Aeròdroms Republicans de Girona' a càrrec del Grup de recerca dels Aeròdroms Gironins.

    Finalment, el divendres 15 de juny a les 20h en el Saló Catalunya de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, presentació del llibre 'Pingüinos en París' a càrrec del seu autor Jordi Siracusa. I tot seguit, l'acte de clausura de la cinquena edició de les Jornades de l'Aeròdrom de Vilatorta.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat