A- A A+
 • Dignitat per als refugiats

   

  Campanya conjunta de Creu Roja i el Consell Comarcal d’ajuda a les persones refugiades

   

  Dignitat per als refugiatsDes de fa uns mesos els mitjans de comunicació han posat sobre la taula una realitat que fins ara ignoràvem o havíem oblidat: la guerra de Síria, que ha provocat el desplaçament de milions de persones i ha posat la situació dels refugiats en primer pla. Segons dades de l’ONU el nombre de refugiats sirians en països veïns ja supera els 4 milions, més de 7,6 milions de sirians que estan desplaçats dins del mateix país.

  Osona, igual que Catalunya, sempre ha estat una terra d’acollida, primer de les persones de la resta de l’Estat i posteriorment de les persones procedents d’altres països, la majoria obligades a emigrar per motius econòmics.

  Fa uns mesos, tant des del Consell Comarcal d’Osona com des de la majoria d’ajuntaments de la comarca es van aprovar mocions de suport per l’acolliment del persones refugiades; és per aquest motiu que des del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona es va parlar amb els interlocutors en aquesta matèria a Catalunya: la Direcció General per a la Immigració, que des del 2010 desplega la Llei d’acollida per a les persones immigrades i retornades, i la Creu Roja, una de les entitats amb suport de l’Estat espanyol per gestionar l’acollida dels refugiats.

  El 10 de desembre de 2015 es va organitzar una Sessió informativa sobre la crisi dels refugiats a Europa. Intervenció i acollida, per tal que des d’Osona, administracions i ciutadania estiguessin informats i preparats i disposessin de les eines necessàries per acollir la població refugiada en el moment que sigui necessari.

  A més, el Consell Comarcal d’Osona, s’ha adherit a la campanya internacional de Creu Roja d’ajuda als refugiats en ruta, per ajudar a recaptar fons per proporcionar-los el que necessitin en aquest moment tan complicat del seu viatge.

   

  Com hi podeu col·laborar?

  • Amb ajuda econòmica al compte corrent de Creu Roja CATALUNYA CAIXA ES22 2013 0695 1802 0104 6966 o podeu fer una donació en línia a través d'aquest enllaç 

  • Oferint recursos materials (habitatge, acompanyament, classes de català etc.)  per ajudar-los en el moment de l’arribada. Per fer-ho heu d’omplir aquest document especificant quin tipus de recurs oferiu i portar-lo al vostre ajuntament.

   

  Butlletins de Creu Roja sobre la seva tasca en la crisi dels refugiats

   

   Butlletí de Creu Roja

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat