A- A A+
 • El BusNit del Consell Comarcal d’Osona transporta joves al Mercat de Música Viva de Vic

  noticia-ccosona-01

  La matinada del diumenge 16 de setembre, amb motiu del Mercat de Musica Viva de Vic, el BUSNIT del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Vic ha tornat a prestar el servei de transport nocturn a la població jove d’Osona.

  El BUSNIT és un programa mancomunat entre el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona que ofereix un servei d’autobús a la nit a joves dels municipis de la comarca que per motius d’oci i lleure s’han de desplaçar a poblacions veïnes. L’objectiu del programa és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col·lectiu jove i, alhora, reduir la sinistralitat a la carretera. Això suposa minimitzar el risc d’accidents, tant a les carreteres principals d’Osona que passen pels punts neuràlgics de la comarca com a les carreteres que vertebren les poblacions més petites, llocs on sovint determinats serveis adreçats al jovent no arriben.

  Per utilitzar el bus nit cal inscriure’s prèviament als punts joves i ajuntaments i fer una aportació de 3 €, el preu del tiquet. Si es tracta de menors d’edat cal que presentin també l’autorització familiar. La tasca dels ajuntaments i punts joves és fonamental, doncs, per la bona implementació del servei, ja que a part de fer-ne la difusió entre el jovent dels diferents municipis han d’introduir les dades a la intranet del web del Servei de Joventut del Consell Comarcal. Això permet adaptar el servei a la demanda real i agilitar les gestions entre les diferents administracions locals.

  En aquesta edició el BUSNIT ha facilitat el desplaçament de 154 persones d’edats compreses entre els 16 i els 28 anys. Si observem les edats dels usuaris del servei podem afirmar que els hàbits i les actituds estan canviant entre la població jove. Del total d’usuaris, un 33 % és població amb majoria d’edat i, per tant, es tracta de joves que compten amb vehicle propi per desplaçar-se però que han optat per fer-ho amb bus, un mitjà còmode i segur. El 67 % restant correspon a menors de 16 i 17 anys.Pel que fa a la variable sexe, les noies que han utilitzat el servei representen un 60,10 %  del total i els nois un 39,90%.

  El servei de BUSNIT ha facilitat el transport a joves de 15 municipis: Alpens, Balenyà, Centelles, Lluçà, Olost, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Boi de Lluçanès, Les Masies de Voltregà, Sant Vicenç de Torelló, L’Esquirol, Tona i Torelló.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat