A- A A+
 • Al Consell Comarcal es lliuren els diplomes a les persones que han superat els cursos del programa Iloquid

  noticia-ccosona-01

  A la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona ha tingut lloc el lliurament de diplomes a les persones que han seguit els cursos de formació dins el projecte ILOQUID.

  A l’acte hi han assistit  el diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, el vicepresident 3r i responsable de l’Àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa,  i la consellera delegada de l’Àrea, Milagros Martínez.

  En data 30 de juny de 2012 ha finalitzat el projecte ILOQUID impulsat per Diputació de Barcelona, cofinançat pel  Ministeri de Política Territorial (MPT), amb recursos provinents del Fons Social Europeu (FSE), i per 12 entitats de la comarca: ajuntaments de Torelló, Manlleu, Centelles, Roda de Ter, Vic, les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Orís i Sant Pere de Torelló; Mancomunitat Intermunicipal Voluntària la Plana; Consorci d’Osona de Serveis Socials i Consell Comarcal d’Osona.

  El mes de setembre de 2011, 24 persones (23 dones i 1 home) de diversos municipis de la comarca d’Osona van ser seleccionats per realitzar la formació especialitzada d’Auxiliar de gerontologia i d’atenció personal a persones amb discapacitat, de 450 hores (370 hores de teoria i 80 hores de pràctiques). Aquestes persones s’han format durant 9 mesos i han realitzat 80 de pràctiques laborals a empreses i organismes de la comarca.

  El 30 de gener de 2012 va començar el curs de Monitor/a d’activitats de lleure infanti i juvenil amb dos mòduls d’especialització amb un total de 20 persones (16 dones i 4 homes) de diversos municipis de la comarca d’Osona. Aquestes persones, inscrites com a demandants d’ocupació al SOC i que volen treballar en el sector d’atenció a les persones amb especials necessitats, van fer fins el mes de juny un itinerari d’ocupabilitat que inclou un mòdul d’integració en el lleure de persones amb discapacitats, intervenció amb joves amb necessitats educatives especials i formació complementària.

  Per tal de complementar la formació d’aquestes persones i millorar les seves habilitats i competències, es va fer un curs de Primers Auxilis (66 hores de durada),  i un d’Educació Nutricional i Alimentació (50 hores) en els que hi van participar 15 i 9 persones respectivament.

  Des dels organismes implicats en el projecte s’està treballant per a que la formació realitzada en gerontologia quedi totalment homologada i n’obtinguin un certificat de professionalitat que garanteixi la seva ocupabilitat també a llarg termini. En l’àrea de monitors encara no existeix certificat de professionalitat.

  A l’acte de lliurament hi han assistit la majoria de les persones que han participat en el projecte.

  A l’hora de les intervencions, tant Miquel Arisa com el diputat Josep Oliva han destacat la importància de projectes com aquest per la seva vessant formativa i per la futura inserció en el mercat laboral a la vegada que han felicitat a tots els participants per l’esforç i ganes que hi han posat.

  La consellera Milagros Martínez ha explicat en què ha consistit el projecte i la formació que han seguit tots els que hi han participat i ha remarcat que algunes d’aquestes persones ja estan treballant en les mateixes empreses en les quals van fer la formació. Igualment ha agraït a les empreses i organismes que s’han implicat en el projecte i han acollit les persones en pràctiques.

  El diputat Josep Oliva ha començat la seva intervenció destacant la capacitat de treball, ganes, il·lusió i hores d’estudi que han desmostrat tots els participants. Així, ha felicitat a totes les persones a qui s’ha lliurat el diploma corresponent però també a aquelles persones que en el seu moment van començar la formació però per la raó que sigui no van poder continuar.

  Josep Oliva ha posat especial èmfasi en la formació relacionada amb l’atenció a les persones i, recordant que ell és el diputat de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, ha dit textualment que els polítics han de tenir cura dels cuidadors.

  En un altre moment de la seva intervenció, Oliva s’ha adreçat directament als participants al projecte Iloquid i els ha dit que formen part d’un col·lectiu de més 2.500 persones de la província de Barcelona que han seguit aquesta mateixa formació. Aquest tipus d’accions han de servir per crear ocupació però també per millorar l’atenció a persones de col·lectius que necessiten una especial atenció. Al tractar-se d’un projecte transversal possibilita la creació del treball en xarxa entre administracions.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat