A- A A+
 • El Consell Comarcal torna a impulsar les Nits de Cinema Oriental a Osona

  noticia-ccosona-01

  Tornen les Nits de Cinema Oriental a Vic del 12 al 21 de juliol, però també a Osona.

  Un altre any el Consell Comarcal dóna suport a aquesta experiència, en primer lloc perquè és una molt bona pràctica per conèixer i difondre la cultura oriental i, per tant, una bona pràctica de sensibilització i cohesió ciutadana. En segon lloc, per promoure les Nits a la resta de municipis d’Osona. En les edicions anteriors en van poder gaudir Centelles, Taradell i Manlleu.

  Aquest darrer municipi en podrà tornar gaudir el 22 d’agost gràcies al suport del Consell Comarcal i Santa Eulàlia de Riuprimer en el marc de la seva festa major a principis de setembre.

  La presentació oficial de l’acte es va fer el divendres 29 de juny al Restaurant Mandarin i va comptar amb la presència de Quim Crusellas, director de l’Associació Nits de Cinema Oriental, Lim Boon Chan, membre de l’Associació i responsable de la part gastronòmica i Joan López i Carol, regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic i conseller del Consell Comarcal d’Osona que a la presentació va destacar la seva vessant social ja que els col·lectiu xinesos i hindis són el sisè i vuitè col·lectius d’estrangers més representatius d’Osona, la seva voluntat de difondre el festival a la resta de municipis d’Osona i la seva qualitat com a Festival ja que aquest 2012 s'hapotenciat especialment el vessant cinematogràfic, que el converteix en l'únic festival de l'estat espanyol totalment especialitzat en cinema oriental.

  L’objectiu general de l’Àrea d’Acollida i Integració del Consell és aconseguir la plena incorporació de la població immigrada a la societat osonenca. Aquest objectiu és el que marca els projectes que es desenvolupen, i es concreta dissenyant o donant suport a accions d’informació, coneixement, interrelació i sensibilització per la població osonenca sobre les diverses cultures que viuen a Osona: sobre la seva gent, la seva música, els motius pels quals emigren, el seu cinema etc, com és el cas de Les Nits de Cinema Oriental.

  Més informació a: http://www.cinemaoriental.com/

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat