A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona inicia el projecte Desendolla’t

  noticia-ccosona-01

  En data 4 de juny s’obre el període de sol·licitud pels ajuntaments de la comarca que vulguin participar en el projecte pilot Desendolla’t que promou l’estalvi energètic als Centres d’ensenyament d’infantil i primària d’Osona. El termini de sol·licitud finalitzarà el proper 18 de juny, i el Consell preveu atendre un màxim de 20 centres seleccionats per rigorós ordre d’inscripció i amb criteris d’equilibri territorial.

  El projecte consisteix en dotar de recursos tècnics i humans als centres d’ensenyament per tal que puguin millorar la seva gestió energètica mitjançant la creació i/o “empoderament” de la figura del responsable de l’esmentada gestió a cada escola.

  El projecte Desendolla’t oferirà una formació a les persones designades per cada centre per assumir aquestes funcions i tot un procés d’assessorament i tutorització individualitzat al llarg del curs escolar 2012-2013. Aquesta acció implicarà posar a disposició de cada centre un formador/assessor. A més, per tal de donar eines per realitzar una avaluació continuada de l’evolució dels consums s’equipararà cada escola amb un aparell Envi-r que permetrà monitoritzar telemàticament el consum i diagnosticar les principals necessitats de cada centre. Finalment, el projecte Desendolla’t realitzarà una campanya de sensibilització a cada escola per tal de fomentar el canvi d’actituds a la comunitat educativa: professorat, PAS, alumnat, AMPA, etc.

  Per d’implicar a la comunitat educativa, els ajuntaments revertiran a cada escola la meitat de l’estalvi real generat perquè aquest pugui ser destinat per aquelles actuacions més necessàries per cada escola: adquisició de material, projectes educatius del propis centres, millores estructurals, etc. En aquesta línia, la millora estimada en l’eficiència energètica serà diferent a cada centre, doncs hi ha moltes variables que influeixen en el consum: edificació, situació, dinàmica de funcionament, etc. Per aquests motius el projecte que ara s’inicia ofereix una atenció personalitzada a cada escola

  Els costos del projecte seran de 1.180 € per cada escola, dels quals el 50% seran assumits pel Consell Comarcal i el 50 % restant pels propis ajuntaments mitjançant la subscripció d’un conveni de col·laboració amb l’ens comarcal.

   

  En resum, es tracta de realitzar un inversió a les escoles de la comarca mitjançant un projecte pioner a Catalunya per tal d’assolir un triple benefici: 1) mediambiental (en forma d’estalvi energètic), 2) econòmic (en forma d’estalvi de recursos) i 3) pedagògic (en forma d’accions educatives a les pròpies escoles).

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat