A- A A+
 • L’Associació Amic Amazigh celebra el Dia internacional de les Dones amb el suport del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Vic

  noticia-ccosona-01

  El passat dissabte 10 de març  l’Associació Amic Amazic, va organitzar una jornada oberta a tothom per celebrar el Dia Internacional de les dones a l’espai ETC de Vic.La jornada, inclosa en el programa d’activitats entorn del 8 de març, es va celebrar amb el suport del Consell Comarcal d’Osona (Pla de Ciutadania i Immigració) i el Vic Dones de l’Ajuntament de Vic. 

  L’acte va iniciar-se amb el discurs del president de l’entitat Mohamadi Bouzianeque va donar la benvinguda al centenar de persones assistents, així com l’agraïment a les col·laboracions rebudes. El missatge del president va recollir la importància d’aquest dia i la necessitat de la implicació de la dona immigrada a participar amb la resta de dones autòctones i sumar els esforços per reivindicar els seus drets en general. Seguidament es va fer una taula rodona que va comptar amb la presència de diferents dones osonenques d’origens diversos com la Voichita Tepei de Romania, Rosita Verdaguer de Vic, Ouaffae Dabbou i Laila EL Messaoudi del Marroc i Regina Asare de Ghana. La taula va ser moderada per Khadija Bouchkhachakh.

  Posteriorment es va fer una la taula rodona en la qual es van tractar diferents aspectes explicats des de l’experiència de les dones com l’arribada a Osona, els motius, les dificultats amb les què es van trobar, els reptes marcats, els avantatges i les dificultats...

  També els i les més joves van tenir el seu protagonisme amb la narració d’algun conte i poemes que valoraven i reconeixien el paper de la dona en la societat, tot això moments abans de l’obra de teatre que va representar l’actriu  marroquina Majda Bennani i que portava per nom “M’han dit que he d’estudiar”.

  Durant l’acte, l’Associació Amic Amazic va retre el seu homenatge especial a la osonenca Ouaffae Dabbou perquè amb la seva trajectòria d’integració en la societat d’acollida és un gran exemple d’esforç per compaginar els seus estudis, ser mare i el treball assalariat, sobretot centrat en l’àmbit social afavorint la integració i la convivència.

  L’acte també va tenir ressò en algun mitjà de comunicació de Nador.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat