A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona lliura els diplomes als participants al projecte Suma’t

  noticia-ccosona-01

  El passat 14 de març es van lliurar els diplomes que acrediten l’assistència amb aprofitament als participants en el projecte SUMA’T. L’acte de lliurament es va fer a la seu del Consell Comarcal i hi van assistir el vicepresident primer Manel Romans i la consellera delegada de Promoció econòmica, Milagros Martínez.

  A l’acte també hi van assistir una representant de l’Ajuntament de Centelles, de l’Ajuntament de Manlleu i del  Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

  El projecte SUMA’T és un programa impulsat pel Consell Comarcal d’Osona, realitzat en col·laboració i coordinació amb els ajuntaments de Centelles, Manlleu, Vic i el Consorci de la Vall de Ges, Orís i Bisaura, i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb recursos provinents del Fons Social Europeu.

  Hi han participat joves entre 18 i 24 anys en situació d’atur. Les accions formatives es van iniciar l’abril del 2011 amb 100 hores de formació en competències clau (4 grups distribuïts en el territori: Centelles, Manlleu, Torelló i Vic); van finalitzar-la 62 joves. A continuació, 53 joves van realitzar des de juny fins octubre, 288 hores de formació professionalitzadora, en 4 especialitats:monitor de lleure, en col·laboració amb l’Ajuntament de Centelles; manteniment i mosso de magatzem, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu; iniciació al món forestal,  en col·laboració  amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura; i auxiliar de cuina i sala, en col·laboració amb la Fundació Osona Gastronomia.

  Durant tot el procés s’han dut a terme accions de tutoria i d’orientació laboral.

  A més, des d’octubre de 2011 els joves han pogut reprendre els estudis de l’ESO. En el trimestre actual 18 joves continuen  matriculats a l’IOC (Institut Obert de Catalunya) i 11 van ser derivats a escoles d’adults de la comarca.

  En finalitzar la formació professionalitzadora es van dur a terme 4 contractes de formació de 6 mesos, dos en el ram  de l’hostaleria i 2 en el sector forestal. D’altra banda, un altre grup de joves s’ha inserit laboralment en altres empreses (bàsicament del sector alimentació,  plàstic, restauració i activitats de lleure).

  El projecte finalitza el mes de maig i durant aquests mesos es preveu continuar el  seguiment personalitzat dels joves en la seva formació,  orientació i recerca de feina.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat