• A- A A+

  El Consell Comarcal d’Osona presenta el Raid dels Ausetans 2012

  noticia-ccosona-turisme

  El vicepresident segon del Consell Comarcal, Jordi Serra, i el conseller Jordi Casals, juntament amb els ajuntaments participants, punts joves de la comarca i l’empresa Anigami han presentat el projecte redissenyat de nou de la sisena edició del programa del Raid dels Ausetans, que continua situat en l’àmbit del foment de la participació de joves en l’oci i en el lleure, tot reforçant la cohesió social del col·lectiu jove.

  El raid permet potenciar, per una banda, el contacte interpersonal entre joves de perfils diversos i oferir-los una experiència col·lectiva, i per l’altra, permet la posada en pràctica d’un seguit de capacitats que promouen el reconeixement i l’exercici de les múltiples capacitats individuals.

  El temps de lleure és un temps que cada dia més adquireix una major importància en el desenvolupament personal de la gent jove dins les societats desenvolupades occidentals. És ben sabut per tothom que la modernitat i l’estat del benestar han comportat una major disponibilitat de temps lliure per part dels individus, han sorgit nous espais d’oci, nous aparells tecnològics amb els quals passar l’estona, més participació en activitats diverses, entreteniments, etc.

  Ara bé, ens convé destacar que els espais i els temps dedicats al lleure tenen, i han tingut sempre, una clara dimensió socialitzadora. Les relacions que es teixeixen en aquests espais tenen una forta empremta integradora, ja que el grup d’iguals juga un paper fonamental en l’etapa de l’adolescència i la joventut.

  Per tant, es presenta com una necessitat i un inici del programa el fet que cal buscar un punt de trobada, un espai i un temps per a compartir unes experiències d’oci i de lleure que fomentin la cohesió dels diferents col·lectius juvenils que configuren el mosaic socioeconòmic dels diversos municipis d’Osona.

  "El Raid dels ausetans fomenta, a partir de l’educació entre iguals, la creació d’una xarxa de contactes i de nusos interpersonals que enforteix el teixit social i en reforça llur cohesió", tal com ha dit el conseller Jordi Casals.

  El Raid dels Ausetans és un circuit d’aventura on els grups de joves participants hauran de superar proves de diversa índole en un temps determinat. Cadascuna de les proves pretén potenciar unes capacitats concretes i persegueix uns objectius operatius específics. Els grups de treball estaran constituïts per sis joves, com a màxim, paritaris segons sexe i procedència sociocultural a partir d’una selecció intencional que l’educador/a del municipi durà a terme.

  S’articula al voltant de dues fases: la de competició local i la de competició comarcal.

  El programa és adreçat a joves de la comarca de 13 a 29 anys, organitzat en dues categories, menors i majors d’edat, i crea una dinàmica més enllà de les activitats a la xarxa, on la pàgina de Facebook compta ja amb 700 seguidors i s'espera arribar a 1000.

  Temporalització i calendari

  ·         Inici del projecte: mes de març amb la presentació de tots els pobles interessats i roda de premsa

  • Promoció i inscripcions: del 2 al 16 d’abril
  • Activitats: del 23 de març al 16 de maig
  • Final fases locals: 13 de maig
  • Final fase comarcal: dies 19 i 20 de maig
  • Lliurament de premis: dia 24 de maig a les 19 h

  Una imatge val més que mil paraules. Podeu visualitzar les anteriors edicions. Aquí teniu l’enllaç

  http://www.facebook.com/video/video.php?v=357036450997058&saved" style="font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:15px;color:rgb(207, 75, 69)">http://www.facebook.com/video/video.php?v=357036450997058&saved

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat