A- A A+
 • El Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Osona (SIAD Osona) conjuntament amb el Consorci d’Osona de Serveis Socials presenten l’agenda d’activitats entorn del 8 de març de 2012 Dia Internacional de les Dones

  noticia-ccosona-01

  Aquest any 2012 el Consorci d’Osona de Serveis Socials s’ha marcat com a objectiu treballar de manera transversal les polítiques d’igualtat i de gènere. L’objectiu no hauria estat possible sense el suport del SIAD Osona, servei que funciona des del maig del 2010 i ofereix suport als municipis de la comarca que ho requereixen.

  El 8 de març és actualment el Dia Internacional de les Dones treballadores i està reconegut per l'Organització de les Nacions  Unides(ONU).Tradicionalment és aprofitat per reivindicar el feminisme i commemorar la lluita de la dona per la seva participació, juntament amb l'home, al món del treball i a la societat, en general. 

  Per començar a dinamitzar les activitats relacionades amb les dones, el SIAD Osona i el Consorci proposen un concurs de cartells que s’obrirà el dia 8 de març fins el 28 de maig. El cartell guanyador servirà per publicar les activitats i actes entorn el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones (25 de novembre) i es premiarà amb 200 euros el/la guanyador/a i es lliurarà un obsequi a cada persona que hi participi. Caldrà presentar les obres a qualsevol dels municipis del Consorci d’Osona de Serveis Socials (podeu consultar les bases en el cartell que us adjuntem).

   

  Arran del concurs de cartells molts municipis del Consorci realitzaran diverses activitats al voltant del dia 8 de març.

   

  Destaquem: a Sant Julià de Vilatorta, Santa Maria de Corcó i Rupit llegiran el manifest del Dia internacional de les Dones a les 18 h. A Sant Vicenç de Torelló a les 21 h es farà una xerrada sobre “La reeducació del sòl pelvià” i a Sant Pere de Torelló a les 21 h hi haurà un cinefòrum de la pel·lícula “Antonia” de Marleen Gorris (1995).

   El dia 9 de març, a Collsuspina, a les 18 h es portarà a terme la creació artística d’un mural. I a les 21 h a Sant Pere de Torelló hi haurà sopar i ball “anys 60”. 

  L’Associació de Dones de Viladrau ha organitzat un sopar de dones el dia 2 de març. Hi ha prevista una caminada popular pel dia 18 de març, organitzada pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

   

  Es preveu que les activitats programades tinguin molt èxit i que siguin el primer pas per continuar treballant les polítiques d’igualtat i de gènere als municipis del Consorci d’Osona de Serveis Socials.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat