A- A A+
 • Acte de comiat a Jaume Portús Arimany, secretari del Consell Comarcal d’Osona

  noticia-ccosona-01

  En Jaume Portús i Arimany, actual secretari del Consell Comarcal i gerent en anteriors etapes ha arribat a la jubilació.

  El dimecres 22 de febrer es va fer un acte institucional per retre un petit homenatge a una persona que pràcticament des de la creació del Consell Comarcal d’Osona, hi ha estat vinculat, en el seus inicis com a assessor, després com a gerent durant 12 anys i en els darrers anys ocupant la plaça de vicesecretari.

  La història laboral dels últims vint anys de Jaume Portús va molt lligada a la dels Consells Comarcals. Advocat de formació, és un gran coneixedor de l’Administració local doncs hi ha estat vinculat durant 35 anys, ja que abans de formar part pròpiament del Consell Comarcal d’Osona, va ocupar la plaça de secretari a diferents ajuntaments de la comarca.

  A l’acte d’homenatge hi van assistir tots els presidents que ha tingut el Consell fins ara: Joan Usart, Jacint Codina, Ramon Vall, Enric Castellnou, Jaume Mas i Miquel Arisa, a més de molts dels consellers i conselleres que han passat per la institució, tant en l’actualitat com en èpoques passades, a part de diferents autoritats, personal del Consell i gent de l’entorn de Jaume Portús.

  Durant l’acte, el president Joan Roca, va glossar la figura de Jaume Portús i de tot el que ha representat pel Consell, per la seva capacitat de treball i el seu bon coneixement de l’administració i del paper que ha tingut en totes les accions que pres l’ens durant tots aquests anys, al mateix temps que, en nom dels expresidents, va agrair-li el suport que els polítics que han format part del Consell, han trobat sempre en la figura de Jaume Portús.

  En el seu torn de paraula, Jaume Portús va fer un parlament llarg i emotiu. En primer lloc va agrair l’assistència de les més de 100 persones que omplien la sala, i va repassar la seva trajectòria laboral. Va recordar els primers temps del Consell Comarcal d’Osona en el seu primer emplaçament, a la Rambla de l’Hospital, amb poc personal i els mitjans de l’època.

  En el seu discurs, enmig d’anècdotes i de referències personals, va recordar els seus temps d’estudiant i de com havia arribat a l’Administració pública. Així mateix, va recordar l’inici dels consells i es va mostrar convençut de la seva existència perquè, va dir, és una  administració propera al ciutadà molt necessària en una comarca amb molts municipis petits. Va enumerar molts dels serveis que actualment presta el Consell d’Osona i va remarcar que sovint ha estat referent de bona administració.

  Joan Roca va lliurar a Jaume Portús un obsequi de la institució i tots els expresidents reunits li van fer entrega d’un record en forma d’àlbum que conté un escrit de cada un d’ells acompanyat d’una fotografia de la seva presa de possessió.

  Es va cloure l’acte amb un petit refrigeri.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat