A- A A+
 • El BUSNIT del Consell Comarcal d’Osona transporta més de 770 joves al Carnaval de Torelló

  noticia-ccosona-01

  La matinada del diumenge dia 19 de febrer, amb motiu del Carnaval de Torelló, el BUSNIT del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló ha tornat a prestar el servei de transport nocturn a la població jove d’Osona.

  El BUSNIT és un programa mancomunat entre el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona que ofereix un servei d’autobús a la nit a joves dels municipis que per motius d’oci i lleure s’han de desplaçar a poblacions veïnes. L’objectiu del programa és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col·lectiu jove i, alhora, reduir la sinistralitat a la carretera.

  El jovent que utilitza el bus nit s’ha d’inscriure prèviament als punts joves i ajuntaments de la comarca on han de realitzar una aportació de 3 € que els permet obtenir el tiquet que els acredita per a utilitzar l’autobús. Si es tracta de menors d’edat cal que presentin també l’autorització familiar. La tasca dels ajuntaments i punts joves és fonamental, doncs, per la bona implementació del servei, ja que a part de fer-ne la difusió entre el jovent dels municipis han d’introduir les dades a la Intranet del web del Servei de Joventut del Consell Comarcal. Això permet adaptar el servei a la demanda real i agilitar les gestions entre les diferents administracions locals.

  Enguany podem parlar que el servei del BUSNIT ha estat un autèntic èxit ja que ha superat amb escreix les previsions més optimistes. Ha realitzat el desplaçament de 770 joves; això ha suposat mobilitzar una flota de 16 autobusos que, pel cap baix, han permès treure de la carretera uns 300 vehicles privats aquest passat cap de setmana a les carreteres d’Osona.

  El servei de BUSNIT ha facilitat el transport a població jove de 28 municipis: Alpens, Balenyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, Lluça, Manlleu, Montesquiu, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Besora, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Corcó, Seva,Taradell, Tona, Vic, Vidrà i Viladrau.

  Això suposa minimitzar els riscs d’accidents, tant a les carreteres principals d’Osona que passen pels punts neuràlgics de la comarca com a les carreteres que vertebren les poblacions més petites; han pogut utilitzar el servei els/les joves de la capital de la comarca, Vic, però també joves de les poblacions més petites com ara Vidrà, Alpens, Viladrau... on determinats serveis adreçats a joves no arriben.

  Per altra banda, si també prestem atenció a les edats de les persones usuàries del servei podem afirmar que els hàbits i les actituds estan canviant entre la nostra població jove. Del total de 363 joves que han utilitza el servei, un 48,4 % és població amb majoria d’edat i, per tant, es tracta de joves que compten amb vehicle propi per desplaçar-se però que han optat per fer-ho amb bus, un mitjà còmode i segur.

  Pel que fa a la variable sexe, els nois amb un 50,2 % utilitzen lleugerament el servei més que les noies amb un 49,7 %.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat