A- A A+
 • El president i la gerent del Consell Comarcal d’Osona han estat al Fòrum Comarcal de l’ACM on s’ha debatut sobre el futur dels Consells

  noticia-ccosona-01

  En data 1 de febrer de 2012 es va celebrar a Girona el Fòrum Comarcal de l’ACM al qual hi van assistir Joan Roca, president, i Anna Seijas, gerent del Consell Comarcal d’Osona. En un moment en què el debat sobre el paper dels consells comarcals és més viu que mai, el president de l’ACM, Miquel Buch, va dir textualment que “abans de decidir què es suprimeix, la tasca més important que té el Govern és delimitar el marc competencial: el qui fa què”. En aquest sentit va apuntar que els consells comarcals són necessaris pel país, que juguen un paper d’equilibri territorial i són necessaris en alguns àmbits per prestar serveis als ciutadans de forma eficient.

  En el mateix sentit, Jordi Xargay, president del Fòrum Comarcal, va defensar la funció del Consell Comarcal “com la millor eina que tenim a Catalunya per pal·liar el desequilibri territorial. Igualment va defensar que els consells han consolidat sentiments de pertinença i cohesió en el territori. En opinió de Xargay, els consells han de tenir l’autoritat suficient i les competències necessàries per coordinar les diverses polítiques públiques i comunes en la seva demarcació, respectant sempre el principi de subsidiarietat.

  La cloenda del fòrum va anar a càrrec de Joana Ortega, vicepresidenta del Govern i va explicar als presidents dels Consells Comarcals presents que s’ha de millorar el sistema d’administració local “per tal d’optimitzar les estructures i que la Llei d’Hisendes locals ha d’aconseguir aquest model de màxima eficàcia”.En un altre moment, Ortega també va dir que calia definir el paper de les diputacions, de les vegueries i dels consells comarcals, i que és una oportunitat per reformar tot allò que no funciona bé, a la vegada que cal abordar quin ha de ser el marc competencial de cada administració i quin ha de ser el seu finançament. Finalment la vicepresidenta va dir que s’inicia el procés de reforma profunda de la llei de governs locals.

  A l’Assemblea del Fòrum Comarcal de l’ACM hi van assistir representants de 28 dels 40 consells comarcals que aplega aquest òrgan.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat