A- A A+
 • Inici de noves accions formatives del programa Iloquid

  noticia-ccosona-01

  El Consell Comarcal inicia la tercera activitat formativa en el marc del projecte ILOQUID, 2010-2012. En aquesta tercera acció es formaran com a monitors d’activitats de lleure infantil i juvenil un total de 20 persones (16 dones i 4 homes) de diversos municipis de la comarca d’Osona.

  Aquestes persones, inscrites com a demandants d’ocupació al SOC i que volen treballar en el sector d’atenció a les persones amb especials necessitats, seguiran al llarg dels 2 propers mesos un itinerari d’ocupabilitat que inclou els següents mòduls formatius:

  • Formació especialitzada de monitors i monitores d’activitats de lleure infantil i juvenil (108 hores de teoria i 150 hores de pràctiques)
  • Un mòdul d’integració en el lleure de persones amb discapacitats (40 hores)
  • Un mòdul d’intervenció amb infants i joves amb necessitats educatives especials (40 hores)
  •  Formació complementària com tecnologies de la informació, medi ambient, lluita contra l’exclusió social o igualtat d’oportunitats.

  Amb aquesta acció formativa, el Consell Comarcal ha apostat per donar valor afegir a la titulació de monitor/a de lleure amb uns mòduls formatius complementaris d’integració de persones amb discapacitats i d’intervenció amb infants i joves amb necessitats educatives especials. Amb aquests mòduls es pretén donar a conèixer aquestes persones i oferir informació, recursos i eines que ajudi els futurs monitors/es a treballar per millorar la integració d’aquestes persones en el món del lleure.

  Ha estat molt nombrós l’interès mostrat per aquesta formació, fet que ha dificultat la selecció de persones que finalment han pogut començar la formació.

  El perfil de beneficiaris/es és heterogeni, entre 19 i 54 anys, amb experiència al sector o sense, nascuts a la comarca o fora de la comarca. Per totes aquestes persones, la correcta formació és un element clau per millorar la seva accessibilitat al món del treball i la qualitat en el serveis prestats.

  L’ILOQUID s’emmarca dins la política pública local orientada a la inserció laboral en el sector de serveis d’atenció a les persones amb especials necessitats que donen cobertura a infància, adolescència i joves; gent gran; persones amb discapacitat i malalties mentals i persones amb dependència, recollint l’experiència acumulada per les cinc edicions anteriors del programa ILOSER.

  El projecte ILOQUID es va iniciar l’any 2009 amb un primer Eix de planificació i dinamització territorial, d’anàlisi estratègica del sector d’atenció a les persones, on hi van participar agents locals, professionals i representants del sector d’atenció a les persones de tota la comarca. A partir de la diagnosi realitzada en aquest primer eix es despleguen les accions del projecte ILOQUID en l’eix 2, d’itineraris d’inserció i millora de la ocupació que van el 2010 i finalitzarà aquest any 2012.

  Els objectius del projecte són fomentar la inserció laboral de persones en situació d’atur en el sector d’atenció a les persones, a través del treball en xarxa, la cooperació local i la concertació territorial.

  Per dur a terme l’execució dels eixos 2 i 3 s’ha constituït la iniciativa local d’Ocupació d’Osona, formada per l’agrupació de 12 entitats municipals, formalitzada mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració on el Consell Comarcal d’Osona esdevé l’entitat interlocutora, representant i responsable de l’execució i de la gestió global del projecte.

  Les entitats signants són: Ajuntament de Torelló, Ajuntament de Manlleu, Ajuntament deCentelles, Mancomunitat Intermunicipal Voluntària la Plana, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Vic, Ajuntament de Masies de Voltregà, Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, Ajuntament d’Orís, Ajuntament de Sant Pere de Torelló, Consorci d’Osona de Serveis Socials i Consell Comarcal d’Osona. 

  L’ILOQUID és un projecte impulsat per Diputació de Barcelona, cofinançat pel  Ministeri de Política Territorial (MPT), amb recursos provinents del Fons Social Europeu (FSE), així com per les 12 entitats signatàries del conveni de col·laboració.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat