A- A A+
 • Finalització curs organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Osona

  noticia-ccosona-01

  Finalitzat un nou curs organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Osona (SIAD Osona).

  Avui 23 de gener finalitza el Curs d’empoderament per a dones del Lluçanès: enforteix les teves capacitats i habilitats personals i socials, iniciat a Olost el novembre de 2011 amb una participació d’unes 10 dones i una durada de 12,5 hores en 5 sessions.

  Les participants al curs han mostrat molt interès per la continuïtat del grup i des del Consorci del Lluçanès s’està mirant de donar-hi continuïtat els propers mesos.

  Enfortir o empoderar (empowerment) fa referència a permetre les persones prendre el comandament de la seva pròpia vida. En el cas de les dones, l’empoderament remarca la importància d’augmentar el seu poder i de prendre control sobre les decisions i problemàtiques que determinen la seva vida. Aquest poder està directament relacionat amb la perspectiva de gènere, amb igualtat de la dona i de l’home. Empoderar les dones és un treball individual i col·lectiu que permet potenciar l’autocontrol sobre els béns materials, recursos intel·lectuals o ideològics que els permetin realitzar la seva missió com a persones i com a col·lectiu, gaudir de major autoestima, autonomia, accés a recursos, participació social i política (el reconeixement d’aquesta autonomia li permetrà canviar aquestes desigualtats).

  El curs s’ha dividit en 5 mòduls: Habilitats socials i personals, autoestima, comunicació i assertivitat; Estereotips i rols de gènere; Mites de l’amor romàntic; Dona i violència de gènere i Dependència emocional i estils de relació.

  Des del SIAD Osona es vol agrair la col·laboració del Consorci del Lluçanès i de tots el professionals que han fet possible la formació del curs.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat