A- A A+
 • El Consell Comarcal ha organitzat 9 cursos de coneixement de la societat catalana i de l'entorn els quals han comptat amb la participació de 126 alumnes de tota la comarca

  noticia-ccosona-01

  El dimarts 20 de desembre de 2011 es va fer la clausura del Curs de Coneixement de la societat catalana i de l’entorn de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà, curs organitzat poel Consell Comarcal d’Osona amb el suport dels Ajuntaments de Sant Hipòlit de Voltregà i de Les Masies de Voltregà. L'últim dia de curs es van lliurar els diplomes i es va fer la fotografia de grup a davant de la Casa de la Vila de Sant Hipòlit de Voltregà.

  ADurant aquest any 2011, l’Àrea de Ciutadania i Immigració del Consell ha portat a terme 9 cursos de 15 a 20 hores de durada a Seva, St. Martí de Centelles (2) i Taradell - en col·laboració amb els Ajuntaments corresponents i la Mancomunitat La Plana - i a Calldetenes, Torelló, Manlleu, Vic i Sant Hipòlit de Voltregà - en col.laboració amb els Ajuntaments respectius – i hi han assistit un total de 126 alumnes nouvinguts.

  Els Cursos de coneixement de la societat catalana estan previstos a la Llei d’acollida aprovada al Parlament el 28 d’abril de 2010 i tenen per objectiu donar a conèixer a les persones estrangeres la societat catalana en totes les seves vessants per tal de potenciar la seva autonomia.

  El material està estructurat en sis mòduls: Catalunya ( des d’un punt de vista geogràfic, econòmic i polític), els Serveis Públics, Àmbit laboral i jurídic ( llei d’estrangeria i món laboral), Drets i deures fonamentals (Drets, deures, civisme, mediació i associacionisme) i Cultura Catalana ( Símbols nacionals, Costums i tradicions i peronatges il.lustres). El contingut dels mòduls va des d’una visió nacional de Catalunya, passant per l’àmbit comarcal i arribant a l’àmbit l municipal on es fa el curs.

  Els alumnes s’han mostrat molt satisfets amb els cursos i la prova de nivell ha demostrat que han assolit i amb nota els continguts. Els Cursos també han estat molt satisfactoris pels municipis, de fet, per l’any 2012 ja hi ha 5 municipis que han manifestat la voluntat que l’Àrea de Ciutadania i Immigració organitzi un Curs de Coneixement de la societat catalana i de l’entorn al seu municipi.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat