A- A A+
 • Jornada tècnica sobre seguretat informàtica

  noticia-ccosona-informatica-01

  Al Consell Comarcal s’ha dut a terme una jornada tècnica adreçada a secretaris i personal tècnic dels departaments d’informàtica dels ajuntaments, en relació a seguretat informàtica i serveis d’administració electrònica.

  Amb una assistència d’unes 25 persones, la jornada ha estat presentada per Carles Banús, conseller de Comunicacions i Noves tecnologies que ha obert l’acte amb la presentació dels dos ponents.

  La xerrada entorn del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha anat a càrrec de Joan Manel González tècnic del Centre el qual ha fet una anàlisi de vulnerabilitats que poden patir els ens i les mesures que cal prendre per intentar evitar-les, també ha animat als ajuntaments a sol·licitar un anàlisi de les vulnerabilitats del seus sistemes informàtics. Per acabar ha parlat sobre l’Esquema Nacional de Seguretat.

  En la segona part ha intervingut Carles Ferrer, tècnic de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), que ha parlat de les notificacions electròniques (E-NOTUM) tant en la seva vesant jurídica, com en el seu funcionament pràctic i la implantació als ajuntaments.  També ha donat unes pinzellades del concepte de seu electrònica que ens ofereix el Consorci AOC sense cost per part dels ajuntaments i així poder donar compliment a la Llei 11/2007 d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

  Ha tancat la jornada Miquel Arisa, vicepresident 3r. del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comunicacions i Noves Tecnologies.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat