• A- A A+

  Constitució del Consell d’Alcaldes d’Osona

  noticia-ccosona-01

  En data 23 de novembre de 2011 ha quedat constituït el Consell d’Alcaldes d’Osona (CAO), el qual integra els alcaldes i alcaldesses dels cinquanta-un municipis de la comarca.

  La sessió la va presidir Josep M. Vila d’Abadal, alcalde Vic i president del Consell d’Alcaldes de la passada legislatura, i Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona.

  Amb una assistència de 38 dels 51 alcaldes/esses de la comarca, es va sotmetre a informació una proposta de modificació del Reglament que regula aquest ens necessari per a la participació al Consell Comarcal de tots els alcaldes de la comarca.

  La proposta de modificació consisteix en la titularitat de la presidència del Consell d’Alcaldes, que fins ara ho era el mateix que el de la capital de la comarca, i per diversos motius es creu convenient que no recaigui ni en l’alcalde de la ciutat de Vic ni en el president del Consell Comarcal, modificant el Reglament per tal que la presidència recaigui en el vicepresident 1r del Consell Comarcal i, en cas que aquest no sigui alcalde, passi a la vicepresidència segona.

  Així, i pendent de l’aprovació del Ple comarcal, es proposa per president del Consell d’Alcaldes Jordi Serra i Macià (ERC), vicepresident 2n del Consell Comarcal i alcalde de Roda de Ter. Com a vicepresidents i atenent la representació al Consell: Joan Roca, alcalde de Gurb per CiU, Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes per CiU, Joan Sadurní, alcalde de Sant Vicenç de Torelló pel PSC, Carles Baronet, alcalde de Folgueroles per l’Agrupació d’Associacions d’Electors, i Sebastià Riera, alcalde de l’Esquirol per ICV. Plataforma per Catalunya i Candidatura d’Unitat Popular, tenen representació al Consell però no tenen cap alcaldia a Osona.

  El 3r punt de l’ordre del dia era informar al respecte del tancament de l’Oficina de Turisme Comarcal per part del president d’Osona Turisme, Sergi Vilamala, el qual va exposar els motius que han portat a prendre la decisió i que són, bàsicament, de caire econòmic degut a les circumstàncies actuals. Vilamala va dir que les tasques d’informació i promoció del turisme a la comarca no queden desateses ja que hi ha oficines que fan aquestes funcions a Vic i Manlleu, sense oblidar la tasca dels Consorcis de Turisme.

  Tot seguit es van presentar dues mocions que no van provocar cap comentari per part dels assistents ja que tothom hi va estar d’acord. La primera de les mocions era a favor de la reclamació del deute als ajuntaments per part de la Generalitat, exigir una planificació dels pagaments pendents, demanar que es prenguin mesures perquè aquest fet no es torni a produir i demanar les explicacions pertinents al conseller d’economia de la Generalitat de Catalunya.

  Pel que fa a la segona de les mocions, era en contra dels ajustos retroactius de les llars d’infants i de les escoles de música, és a dir, posar de manifest el desacord dels alcaldes i alcaldesses per les resolucions que van rebre els ajuntaments titulars de llars d’infants i escoles de música on se’ls informava d’una reducció molt important de l’import a percebre per alumne.

  Ja en del darrer punt de l’ordre del dia, van intervenir Agustí Serra, Director General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, i Mercè Terradellas, delegada del Departament a la Catalunya Central.

  El director general va fer una vasta exposició de les modificacions en la Llei d’Urbanisme causades per l’avantprojecte de la Llei Òmnibus, i la delegada del Departament va presentar la nova seu dels Serveis Territorials ubicada a Manresa. Ambdues intervencions van ser molt seguides per part dels alcaldes assistents i alguns d’ells van fer algunes preguntes que van ser contestades per Agustí Serra.

  En la sessió es va incloure d’urgència un punt que no figurava a l’odre del dia. Per part d’un tècnic del Consell Comarcal es va presentar el Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil a la comarca d’Osona amb l’objectiu d’establir l’organització logística en l’activitat municipal pel que fa a aquestes actuacions.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat