A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona present a les jornades celebrades a Vitoria-Gasteiz sobre energia i canvi climàtic

  noticia-ccosona-01

  L’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona va participar a les 5enes. jornades de CONAMA local explicant la seva experiència en els Plans d’Acció per l’Energia Sostenible dels municipis d’Osona.

  El passat 30 de novembre el Consell Comarcal d'Osona va participar mitjançant l'Agència de l'Energia d'Osona a les jornades del 5è CONAMAlocal "Reformulando juntos las ciudades" celebrades al Palacio de Congresos Europa de Vitoria-Gasteiz. Les jornades es celebraven del 29 de novembre al 1 de desembre, i reunien a nombroses especialistes d'urbanisme i medi ambient, acadèmics i universitaris, representants d'empreses, tècnics d'ajuntaments i càrrecs polítics nacionals i internacionals. L'objectiu de CONAMAlocal era buscar solucions verdes als nostres municipis en temps de crisi, per a transformar-los en espais més sostenibles i habitables.

  L'Agència de l'Energia del Consell Comarcal d'Osona va participar en el bloc "Energía y Cambio climático" dins la jornada anomenada "Hojas de ruta para cumplir con el 20/20: los planes de ahorro y eficiencia energética de los municipios firmantes del Pacto de Alcaldes y Alcaldesas". L'Agència de l'Energia d'Osona, representada pel tècnic Joan Canó, va presentar els Plans d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) que han elaborat els municipis d'Osona firmants del Pacte d'Alcaldes/esses. Aquests PAES han de servir als municipis de guia o full de ruta per aconseguir l'objectiu de reducció d'un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle l'any 2020. Els PAES dels municipis osonencs van ser els representants dels municipis petits, ja que la resta de participants provenien de ciutats com Santander, Vitoria-Gasteiz, Basauri o Granollers. A dia d’avui, 20 municipis de la comarca d’Osona han signat el PAES i, per tant, tenen projectades les accions necessàries que caldrà implantar per tal d’aconseguir uns objectius de reducció de consums i emissions del 20% d’aquí a 9 anys.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat