A- A A+
 • Jornada sobre drogues al Consell Comarcal

  noticia-ccosona-01

  El dimecres 28 de setembre van tenir lloc les jornades comarcals sobre drogues que organitza el Servei de Joventut del Consell Comarcal d’Osona en el marc del programa DRAC d’atenció i prevenció en el consum.

  Enguany, sota el títol “Eines sobre l’orientació i la detecció precoç de casos de consum de drogues” s’ha posat l’accent en la capacitació dels professionals que intervenen des de diversos àmbits relacionats amb el joves i les drogues: joventut, educació, salut, serveis socials, etc.

  Així doncs, l’enfocament de les jornades s’ha centrat en la intervenció comunitària tot donant eines als diversos professionals implicats per la orientació i la detecció de casos de consum i les pautes metodològiques que caracteritzen aquesta intervenció, tal i com es treballen des del programa DRAC i els diversos ajuntaments que hi col·laboren.

  La conferència inaugural va anar a càrrec de Domingo Comas, doctor en ciències polítiques i sociologia i llicenciat en antropologia, que va centrar el context actual dels hàbits de consum de drogues entre els joves d’avui.

  Posteriorment les jornades van presentar tres ponències sobre eines per a l’orientació i la detecció precoç en diversos àmbits:

  Estela Diaz, de l’Òrgan Tècnic de drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat, va presentar el programa Beveu Menys, de detecció de consum d’alcohol en l’àmbit sanitari.

  Víctor Galàn (Tècnic de prevenció de drogues de Torelló) i Sílvia Basas (coordinadora del programa DRAC) van presentar diverses eines per a la detecció i l’assessorament en de casos de consum de cànnabis des del medi obert, amb el programa comarcal PASA  (alternativa a la sanció administrativa per consum o tinença de drogues en menors d’edat) com a exemple d’intervenció.

  Finalment, Josep Rovira, director de l’Àrea de drogues d’ABD (Energycontrol), va presentar la ponència sobre el cribratge i l’assessorament en consum de cocaïna i les diverses estratègies pel seu abordatge.

  Durant la tarda les jornades de formació es van centrar en el tema dels circuits i els protocols de detecció municipals mitjançant una taula d’experiències en les quals es van presentar 2 experiències pràctiques en circuits municipals de detecció de cassos de consum:

  Víctor Galàn ens va exposar l’experiència de la posada en marxa d’un protocol en àmbit educatiu a Torelló i Judit Ramos, tècnica de salut de l’Ajuntament de Vic,  que ens va presentar l’experiència del protocol Vic, la revisió i la seva utilitat. Aquestes dues experiències d’Osona van anar acompanyades de la presentació per part de la Diputació de Barcelona de la “Guia per a l’elaboració d’un protocol d’actuació en l’àmbit municipal” de la mà de Núria Garcia, tècnica d’SPOTT.

  Posteriorment es van realitzar dos grups de treball amb els participants a les jornades amb l’objectiu de reflexionar, analitzar i valorar les possibilitats i les limitacions  d’aquesta metodologia de treball en les diverses realitats professionals dels assistents i extreure’n conclusions.

  En aquesta edició l’assistència a les jornades ha estat de 60 professionals provinents de la comarca d’Osona i de diverses entitats i administracions de la demarcació de Barcelona i Girona.

  Les jornades van estar presidides per Elisabet Ferreres, consellera delegada de l’Àrea d’atenció a les persones, i a l’acte de clausura hi va assistir Joan Roca, president del Consell Comarcal.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat