A- A A+
 • Vivaldi ha omplert el Monestir de Sant Pere de Casserres i, dissabte 23 de juliol, tanca el cicle estival Roger Mas en solitari

  noticia-ccosona-01

  La programació estival que el Consell Comarcal d’Osona organitza al Monestir de Sant Pere de Casserres està funcionant d’allò més bé: públic fidel a la poesia i públic massiu amb l’Orfeó Vigatà (dirigit pel centellenc Benet Camps), la Coral Madrigalistes de Catalunya i l’orquestra barroca The Ripieno Consort fent-nos degustar diferents peces de Vivaldi. Roger Mas tanca el cicle dissabte dia 23 de juliol a 2/4 de 8 del vespre.

  L’Orfeó Vigatà i la Coral Madrigalistes de Catalunya, acompanyats per l’orquestra The Ripieno Consort, les sopranos Lluna Pindado i Núria Vinyals i el contratenor Hugo Bolívar, s’han unit per commemorar el 270è aniversari de la mort del compositor venecià Antonio Vivaldi. Va ser un plaer escoltar les peces del Gloria RV 589 i Magnificat RV 611, dirigides per Àngel Villagrasa. Gairebé tres-centes persones van gaudir de la interpretació d’aquestes tres formacions i aquests grans solistes amb la fantàstica acústica que proporciona l’església del monestir.

  Fa poc definien Roger Mas com el millor cantant i la veu més bonica que ha donat mai la cançó catalana (Mingus B. Formentor, La Vanguardia), així com l’ambaixador de la cançó europea a Catalunya (Dario Ziggiotto, Itàlia). Els seus directes són sorprenents, amb una càrrega estranya de dinamisme i seducció que els fa únics. La seva música està inspirada en tres pilars: les músiques modernes, la d’arrel i els sons ancestrals del món. En les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent.

  Podrem gaudir del seu sisè disc, Les Cançons Tel·lúriques, que són un treball obert amb l’objectiu de trobar una línia musical de caire espiritual en sintonia amb la tradició pròpia, i amb l'ajuda de les diverses tradicions del món. Són poemes musicats de Verdaguer i músiques tradicionals però amb producció totalment pròpia.

  També escoltarem el seu darrer treball, La casa d’enlloc, des d’on ens regala cançons pròpies on busca la frescor de les seves primeres obres, amb lletres més senzilles i properes, petites històries amarades de poesia. Un treball per depurar el seu estil i fer-lo més definit, per deixar més clar musicalment i a nivell de lletres qui és el cantautor Roger Mas.

  Aquesta actuació, i totes les del cicle, està oberta a tot tipus de públic. És gratuïta i limitada a l’aforament del recinte.

  El restaurant del monestir, ofereix servei de bar abans, durant i desprès del concert per tal de poder gaudir una mica més del magnífic entorn de Casserres, situat a una carena que forma una península rodejada per un espectacular meandre que dibuixa el riu Ter quan abandona la plana de Vic per endinsar-se cap a les Guilleries, al costat del Parador de Sau.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat