• A- A A+

    La tradició i els sabors autèntics d’Osona i el Lluçanès tornen a la Plaça Major de Vic

     A partir del 29 d’octubre, cada dimarts i dissabte, els productes guanyadors de l’edició 2021-2024 del concurs Fet a Osona, aliments excel·lents, i diferents agroproductors locals, ocuparan la zona del Merma amb una parada elaborada en col·laboració amb l’Escola d’Art de Vic.

    Tradicio i sabors autènticsSandra Fumaña, Albert Prado, Bet Piella, Marcel·lí Gutiérrez “Txelo” i Toni Juclà davant la parada a la zona del Merma de la Plaça Major de Vic

     

    La Plaça Major de Vic ha estat, durant segles, un espai de trobada entre productors i consumidors. Pagesos i ramaders portaven els seus productes frescos directament a les famílies de la ciutat, creant un mercat històric i un símbol de la connexió entre la terra i les persones. 

    A partir del 29 d’octubre, aquesta tradició es veurà reforçada augmentant la presència d’agroproductors d’Osona i el Lluçanès al mercat de la Plaça Major de Vic. Cada dimarts i dissabte, els productes guanyadors de l’edició 2021-2024 del concurs Fet a Osona, aliments excel·lents, i diferents agroproductors locals, ocuparan aquest espai emblemàtic de la ciutat de Vic. Serà l’escenari per descobrir la riquesa i diversitat dels sabors d’Osona i el Lluçanès, tot mantenint viva la connexió entre el territori i els consumidors. Sandra Fumaña, tècnica d’Osona Turisme, explica que "esperem que la gent de la comarca i de fora rebi positivament aquesta nova iniciativa i poder-li donar continuïtat i consolidar la parada més enllà dels tres mesos inicials que estan previstos”.

    Albert Prado, conseller de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, posa en valor “la iniciativa del Consell Comarcal d’Osona i Creacció amb el suport de l’Ajuntament de Vic per donar suport als agroproductors de la comarca a través de Fet a Osona. Aquest tipus d’accions permeten visibilitzar, promocionar, conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de comprar producte de proximitat”.

     

    Un espai que parla de la terra: disseny autèntic i funcional
    El disseny de l’espai captura l’essència del territori, la proximitat dels productors i la seva connexió amb la terra. Creat en col·laboració amb l’Escola d’Art de Vic (EART), l’espai de cada productor és una estructura mòbil construïda amb caixes de fusta, inspirada en el transport de fruites i verdures, que permet als productors personalitzar la seva parada en funció de les seves necessitats.

    El dissenyador de l’espai i professor de l’EART Vic, Marcel·lí Gutiérrez “Txelo”, explica que “el concepte de la parada és el mateix que el dels paradistes: que estan fets a ells mateixos. L’espai també està elaborat de forma artesanal”.

     

    Un compromís amb el futur de l’agroalimentació local

    Iniciatives com aquesta són essencials per donar suport al sector primari i als agroproductors del nostre territori. No només és un mercat on vendre, sinó un camí que ofereix als productors l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes, arribar directament als consumidors i reforçar la connexió entre els aliments i el territori. En aquest sentit, Bet Piella, regidora de Fires i Mercats de l’ajuntament de Vic, apunta que aquesta acció “posa en valor el compromís de Vic amb els agroproductors davant la mirada renovada de les noves generacions i dels nous hàbits de consum vinculats a l’alimentació de proximitat”.

    El suport de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Productes de la Terra ha estat clau per impulsar aquest projecte, demostrant que la col·laboració entre administració pública i productors locals és fonamental per revitalitzar el sector primari. Toni Juclà, agroproductor responsable de Sambucus, explica que “no és fàcil estar al mercat de forma individual i  aquesta oportunitat ens permet participar-hi i donar-nos a conèixer al públic de proximitat”.

    Els productes i els agroproductors participants

    Els agroproductors participants s’aniran alternant setmana rere setmana. La parada  mantindrà, sempre, un espai destinat als Aliments excel·lents de Fet a Osona. 

    • Fet a Osona, aliments excel·lents:
    • Botifarra d’ou de Carnisseria Codina
    • Jove de Cabra de Formatges Riudavets
    • Caldo Silvestre d’Infusions Sambucus
    • Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch
    • Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners
    • Pa de pessic de Vic de Pastisseria el Bruguer
    • Boletarium
    • Ca la Teresona
    • Can Jordi Xarcuteria
    • Carol Tòfones
    • El Bruguer Pastisseria
    • Infusions Sambucus
    • Melmelades Cal Benet
    • Noir et Blanc
    • Red Passion Berries
    • Mas Terricabras

    Més informació i calendari a fetaosona.cat/mercat

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat