• A- A A+

  Els Serveis Socials d'Osona promouen un audiovisual per reactivar la participació de la gent gran als municipis

   Captura de pantalla 2020 07 31 a les 12.13.24

  Des del Consorci d'Osona de Serveis Socials, en el marc del projecte de dinamització de l'envelliment Espais Activa't, s'ha realitzat un vídeo amb l'objectiu d'empatitzar amb aquelles persones grans que, a causa de la crisi sanitària, han vist anul·lades totes les activitats programades i els seus contactes socials han disminuït, però han estat capaces de reinventar-se i descobrir noves maneres de relacionar-se. L'audiovisual vol transmetre un missatge esperançador de retrobament i de resiliència.

  Els Espais Activa't són punts de trobada de persones que disposen de temps per a compartir-lo amb altres persones amb l'objectiu d'aprendre mútuament i millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional. La manera d'organitzar aquests espais és participativa, és a dir, les persones participants són les que defineixen els seus interessos i inquietuds i, a partir d'aquí, es programen iniciatives consensuades (xerrades, tallers, tertúlies, sortides, etc.) obertes a tota la ciutadania.

  Aquests espais es volen convertir en un referent al municipi en el treball comunitari inclusiu i solidari, on totes aquelles persones que ho desitgin hi puguin trobar el seu espai per a desenvolupar-se.

  Actualment es troba als municipis de Calldetenes, Cantonigròs i l'Esquirol, Rupit i Pruit, Roda de Ter, Les Masies de Roda, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Gurb, Sant Quirze de Besora i Olost. Recentment s'han incorporat al projecte: Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló.

  En aquest vídeo han participat persones voluntàries que ja formen part del projecte dels Espais, i cal agrair especialment la col·laboració de Ràdio Roda, el Casal de gent gran Font Noguera de Sant Julià de Vilatorta i la Fundació Miquel Martí i Pol per deixar els seus espais per a la gravació, així com al Voluntariat Ambiental de Calldetenes per permetre la gravació durant els dies de projecte ambiental.

  Podeu contactar amb els Espais Activa't a través del telèfon 931710073 o al correu espaiactivat@cssosona.cat. També podeu trobar més informació a Instagram @espaiactivat

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat