• A- A A+

    Festival d’estiu de Sant Pere de Casserres a les Masies de Roda

    f1f0fa12 b608 4101 a853 1e48999aa7b5

    El vicepresident 2n, Pere Medina i la consellera delegada de Cultura i Arxiu del Consell Comarcal d’Osona, Núria Arau, acompanyats dels representants de les entitats col·laboradores del Festival: Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i l’Ajuntament de les Masies de Roda, així com de la cantant Paula Valls, en streaming, presenten l’edició 2020 del Festival d’estiu de Sant Pere de Casserres a les Masies de Roda.

    El Monestir de Sant Pere de Casserres, es troba a les Masies de Roda, damunt d’una de les penínsules formada per un dels meandres del riu Ter conformen un paisatge únic en entorn privilegiat, en mescla de natura plena. El monestir és un dels monuments més importants del romànic català i l’únic de l’ordre benedictí d’Osona, un referent patrimonial amb un gran llegat històric. A només 20 minuts de Vic.

    Des de l’any 2010, el Monestir de Sant Pere de Casserres acull una programació cultural estable que amenitzen els vespres de dissabte durant el mes de juliol.

    Aquesta edició es planteja amb un punt reivindicatiu, per una banda es vol posar de manifest les desigualtats socials envers al sexe femení així com destacar la importància del paper de la dona en el món cultural, amb una programació formada íntegrament d’artistes femenines. Per altra banda, es considera imprescindible apostar per la cultura, en agraïment a la tasca majoritàriament altruista que han portat a terme els artistes aquests últims mesos, es planteja un festival transmissor de la cultura musical i artística de professionals i artistes.

    Tots els concerts tenen lloc a l’església, on es pot gaudir d’una bona temperatura i una excel·lent sonoritat. A causa de les mesures de seguretat que s’han de portar a terme en motiu de la COVID-19, el festival s’ha hagut de replantejar. Entre altres mesures, enguany es disposa d’unes 130 cadires, uns 160 llocs menys que l’habitual, els assistents hauran d’assitiar als actes amb mascareta i s’establirà una arribada esglaonada per evitar aglomeracions. Per aquest motiu es posa accent en la compra anticipada, amb la voluntat de facilitar les tasques organitzatives i garantir la seguretat i comoditat dels assistents. Tots els assistents seran contactats els dies previs al concert per acabar de concretar aquests punts.

    Comencem el dia 4 de juliol, a les 18 hores, amb EL VESPRES MALGASTATS amb l’espectacle Sarau Mal Gastat. L’únic espectacle poètic d’aquesta edició, també amb la singularitat que es celebra a l’exterior del monestir.

    El dia 11 de juliol, a les 19:30 hores, la cantant Osonenca Paula Valls presenta I AM, el seu primer treball de llarga durada. Un treball més intimista i despullat on els silencis també parlen, en el que es barreja la música negra (soul, blues i jazz) i el folk més americans.

    El dia 18 de juliol, a les 19:30 hores, el Cor Nebbia, amb el concert Insensibilitzades donen veu a aquells fets que no en tenen, a les dones que no son escoltades, a aquells col·lectius oprimits per la societat, a les guerres, la fam i totes aquelles injustícies que comporta viure en aquest món. Es volen unir a la causa i la millor manera que tenen per fer-ho és a través de la música.

    I per tancar la programació d’aquesta edició del Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres el dia 25 de juliol, a les 19:30 hores, la pianista i compositora CLARA PEYA amb el treball Estómac, ens transportarà a un viatge musical i visceral a la recerca de l’amor en la seva essència més bàsica.

    Les entrades es troben ja a la venta, es poden adquirir de forma anticipades a un preu únic de 12 euros, a través del portal www.codetickets.com. A més, com a novetat, podreu seguir tota la informació de forma actualitzada al canal d’Instagram @santperedecasserres i a la web www.santperedecasserres.cat.
    Organitzadors i col·laboradors manifesten la seva clara voluntat per mantenir l’oferta cultural i d’oci a la comarca durant el mes de juliol, apostant per la cultura i pel turisme de proximitat, tant important en els temps actuals, potenciant el Monestir de Sant Pere de Casserres com a un dels recursos turístics més emblemàtics d’Osona. Un Festival d’Estiu amb una programació de gran qualitat engrescadora per a tots els públics, una bona ocasió per a gaudir de la natura, la cultura, la música en un espai únic, no hi podeu faltar.

    El restaurant del Monestir de Sant Pere de Casserres estarà obert tots els dissabtes al vespre i oferirà un menú especial per les activitats, es recomana la reserva prèvia.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat