A- A A+
 • El Servei de Cooperació del Consell d’Osona aquest any 2018 dona suport a quatre projectes d’entitats osonenques a Camerun, Congo i Ruanda

  servei bo

  La convocatòria anual d’ajuts per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat per entitats amb seu social a Osona d’aquest any 2018, ha concedit ajuts en funció de les puntuacions obtingudes a les entitats Càritas Parroquial de Roda de Ter, la Fundació Humanitària Dr. Trueta TIC Catalunya i Insolàfrica tal i com va aprovar la Comissió Permanent del Ple del dia 10 d’octubre de 2018.

  El dimecres 5 de desembre el conseller de cooperació Pere Medina i la responsable tècnica es van reunir amb els representants de les quatre entitats per explicar el repartiment dels ajuts de la convocatòria que aquest any també era de 10.000 €, la valoració dels projectes, per conèixer els projectes en primera persona i perquè les entitats poguessin intercanviar opinions i reflexions sobre els projectes.

  Càritas Parroquial de Roda de Ter, ha rebut un ajut pel projecte Compra d’un molí, construcció d’un pou i d’una cooperativa pel poblat de Mbebê (selva del Camerun) i dotació d’eines de treball, un projecte quepreveu continuar dotant als habitants del poblat de Mbebè de recursos per fer pous i enfortir les cooperatives i dotar-los de la maquinària indispensable per poder molinar la mandioca, el fruit principal que cullen, perquè el puguin emmagatzemar i vendre l’excedent.

  La Fundació Humanitària Dr. Trueta ha rebut un ajut pel projecte Segona fase de Millores en l'ingrés postpart al dispensari-maternitat de N'Djili (kinshasa- República Democràtica del Congo), un projecte que preveu acabar la construcció d’un cobert al dispensari-maternitat de N’Djili, un cobert on les dones que ingressen al dispensari per parir, puguin fer les tasques diàries en una zona amb ombra, ja que actualment les han de fer al pati. tenint en compte el clima equatorial del la RD del Congo

  L’entitat TIC Catalunya, ha rebut un ajut pel projecte Construcció d’un forn de pa i cursos de formació de forners i pastissers, per a joves amb discapacitats, al centre de dia Ihumure per nens a Kigali (Ruanda), un projecte que preveu la construcció i instal·lació d’un petit forn de pa al Centre Ihumure, un centre de dia a Kigali (Ruanda) que acull nens i nenes de 3 a 6 anys sense recursos econòmics, majoritàriament amb discapacitats, i també preveu la realització d’un curs de formació de 10 joves amb discapacitats en fleca i pastisseria per poder fer i vendre pans i pastissos.

  I finalment, l’entitat Insolàfrica ha rebut un ajut pel projecte Sistema integral d'atenció en salut familiar i comunitària per a la població de Kribi (Camerún): equipar el centre amb una incubadora, un projecte que pretén acabar de reformar el centre de salut, que va obrir les portes el novembre de 2017 amb una maternitat. I mentre això no és possible i davant la demanda de les autoritats sanitàries i de la població, s’ha habilitat una consulta per poder atendre les dones en el moment del part i es vol equipar amb una incubadora, per a la qual cosa es sol·liciten els recursos.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat