A- A A+
 • El president de l'ACM al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona

  presi bo

  Ajuts de pobresa energètica, l’acord comú de condicions dels empleats públics dels ens locals de menys de 20.000 habitants i objectius de futur de l’ACM han estat els temes tractats en la reunió informativa del 5 de desembre dins el marc del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona.

  Joan C. Rodríguez, vicepresident 1r del Consell Comarcal d’Osona i responsable polític de l’Àrea d’Atenció a les persones ha presentat les conclusions que es poden extreure de l’anàlisi a la situació de la comarca amb motiu de la convocatòria d’ajuts de pobresa energètica 2018. Anàlisi que ha de servir per programar les actuacions pel proper any.

  Rodríguez ha començat dient que el Consell Comarcal treballa “teixint xarxa amb les quatre àrees bàsiques de la comarca en temes com la pobresa energètica i la feina del dia a dia des del Consorci de Serveis Socials”.

  La directora tècnica de l’Àrea, Anna Rufí, ha completat l’explicació donant diverses dades com per exemple que són 1.314 les unitats familiars que s’ha ajudat en la recent convocatòria, amb prioritat a les famílies amb nens i persones grans, col·lectiu pel qual és prioritari pagar les factures de llum i d’aigua. “La part forta de les sol·licituds rebudes és la despesa en electricitat” ha afegit Rufí.

  La convocatòria ofereix dades molt significatives i és que fa aflorar una realitat que mostra que convenen polítiques d’assessorament i és que el 87% de les famílies sol·licitants d’ajuts no havien tramitat el bo social ni el cànon social.

  El segon punt de l’ordre del dia de la sessió era la informació sobre l’Acord comú de condicions dels empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants.

  Carme Noguer, cap de Recursos humans de l’Ajuntament de Manlleu i assessora de la Comissió de Funció Pública de l’FMC, Enric Quílez, coordinador del sector de l’Administració Local de Comissions Obreres i Albert Guilera, cap dels Serveis Jurídics de l’ACM, han intervingut per explicar l’acord.

  L’acord, que es pot descarregar a acordcomu2015.com, és un instrument de referència en l’àmbit de la negociació dels ens locals i equipara funcionaris i personal laboral i constitueix un marc de referència que no exclou aspectes que són competència exclusiva dels ens locals i en els quals tenen marge per negociar.

  L’acord sindical inclou tot el personal que treballa per a les administracions sense excloure cap lloc de treball, és un document amb base a la seguretat jurídica i en constant actualització que inclou els acords inicials i incorpora els acords actualitzats; tècnics de les 2 entitats municipalistes i els sindicats UGT i CCOO hi treballen constantment.

  Els 3 participants a la sessió amb els alcaldes osonencs coincideixen a dir que l’acord comú és, també, una via de resolució de conflictes i que és senzill adherir-s’hi. Així mateix, en destaquen l’homogeneïtzació dels drets dels treballadors, l’equiparació de funcionaris i laborals i estalvia recursos a totes les parts.

  El president de l’ACM, David Saldoni, en una visita que forma part de la iniciativa de l'entitat municipalista de recórrer el territori per escoltar les inquietuds, problemàtiques i necessitats del món local ha intervingut a la sessió amb alcaldes i alcaldesses de la comarca d’Osona.Saldoni ha pogut escoltar algunes aportacions dels representants locals i alhora exposar quins serveis ofereix l’ACM per facilitar el dia a dia dels ens locals. Ha ofert totes les propostes formatives i la plataforma de l’ACM per preparar els electes i tècnics de l’administració local i adaptar-les a la comarca d’Osona. “Cada dia els ciutadans exigeixen més i cal fer feina, però ben feta i des de l’ACM hi podem ajudar”, ha destacat.Saldoni també ha explicat que la Central de Compres de l’ACM properament incorporarà nous productes i serveis. Està previst que al mes de gener es liciti l’acord marc d’eficiència energètica de l’enllumenat públic dels municipis i també està molt avançat l’acord marc per adquirir parcs infantils i mobiliari urbà o el de calderes de biomassa. Actualment, més de 850 ajuntaments utilitzen la Central de Compres. Segons Saldoni, "el tema de la contractació cada cop és més complicat i l’objectiu és poder territorialitzar al màxim els lots de contractació”.El president de l’ACM també ha insistit en la necessitat que el món local sigui un interlocutor fort davant d'administracions superiors en les polítiques del país que afecten els municipis. "Quan anem junts i trobem mínims comuns denominadors entre els ajuntaments és quan som més forts”, ha destacat.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat