A- A A+
 • Jornades Europees del Patrimoni 2018

  H07Gpv3g

  Els dies 12, 13 i 14 d’octubre es duran a terme, a nivell europeu, les Jornades Europees del Patrimoni.

  Aquest 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. La commemoració va ser aprovada pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa i pretén sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.

  Un dels principals objectius de l’Any Europeu és promoure la diversitat cultural, el diàleg intercultural i la cohesió social, objectiu compartit amb el de les Jornades Europees del Patrimoni que se celebren cada any.

  A Catalunya s’organitzen multitud d’activitats de tot tipus: exposicions, conferències, portes obertes, visites guiades, tallers, concursos de fotografia, rutes a peu, entre altres..

  A la comarca d’Osona s’organitzen vàries activitats, les quals trobareu en l’enllaç adjunt i que són, entre d’altres, les següents:

  -Portes obertes al museu municipal Josep Soldevila (Prats de Lluçanès)

  -Una matinal d’activitats amb la Xarxa de Patrimoni Rural. Ecomuseu del Blat. Vine a conèixer-la (Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses – Tona)

  -El Jaciment del Camp de les Lloses a través de dues propostes audiovisuals (Sala la Canal de Tona)

  -Xerrada sobre la rehabilitació de la Casa Museu Vall (Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses – Tona)

  -Visita guiada a l’església romànica de Vinyoles (Església de Sant Esteve de Vinyoles – Les Masies de Voltregà)

  -Jornades de portes obertes al monestir de Sant Pere de Casserres i visita guiada el diumenge 14 d’octubre, a les 12 hores (Les Masies de Roda)

  -Visió romànica (Museu Episcopal de Vic)

  -Visita comentada al jaciment arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter)

  Destaquem de forma especial la participació del Consell Comarcal d’Osona en aquestes jornades, oferint jornades de portes obertes al monestir de Sant Pere de Casserres els dies 12, 13 i 14 d’octubre, amb entrada gratuïta per a tothom. L’horari serà de 10 a 17.30 hores. A més, el diumenge 14 d’octubre, a les 12h, s’oferirà una visita guiada gratuïta.

  Es poden consultar totes les activitats a la nova agenda en línia, tant mitjançant l’ordinador com amb un dispositiu mòbil. L’enllaç és el següent:

  http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2018

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat