A- A A+
 • Acaba el curs de formació d'intèrprets o agents lingüístics organitzat pel Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic

  20180719 cloenda curs interpretsEn data 18 de juliol va tenir lloc a l’edifici El Sucre l’acte de cloenda del curs de formació d’Intèrprets o agents lingüístics per als serveis públics organitzat pel Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i l’Oficina Municipal d’Acollida de l’Ajuntament de Vic.

  Les dues entitats disposen de Serveis d’interpretació per tal que els serveis públics de Vic i Osona que participen en l’acollida de les persones estrangeres nouvingudes (escola, serveis socials, sanitat, etc.) puguin comunicar-se a través d’un intèrpret o agent lingüístic oral.

  Davant la necessitat de disposar de més intèrprets o agents, els dos ens locals van obrir conjuntament, el mes de juny de 2018, un procés de selecció per nous membres que tinguessin com a requisits imprescindibles parlar i entendre el català i el castellà i, almenys, una llengua estrangera d'on són originaris la majoria dels estrangers a Osona. Així mateix havien d’acreditar experiència prèvia d'intèrpret/agent lingüístic en feina remunerada o voluntariat, o experiència en l'àmbit social i d’atenció a les persones en el teixit associatiu de la comarca. A tal fi es van realitzar 22 entrevistes

  Per tal de formar aquests nous membres, s’ha fet un curs de formació en el qual també hi han participat membres actius dels dos serveis que anteriorment no havien realitzat cap curs de formació.

  Amb una durada de 22,5 hores, els objectius del curs eren dotar els alumnes de les competències bàsiques per efectuar una interpretació d’enllaç per als serveis públics tenint en compte els principis del codi deontològic i conèixer els àmbits d’intervenció més freqüents d’Osona, impartit per l’associació La Formiga i per professionals dels àmbits educatiu, sanitari, salut mental, serveis socials bàsics i especialitzats (EAIA) i dels serveis d’atenció a les dones, tots han quedat molt satisfets del treball que s’ha fet amb els alumnes.

  Els 13 alumnes parlen llengües de Ghana, Polònia, Marroc, Rússia, Síria, Ucraïna, Mali, Índia i Xina i han mostrat un alt interès pel contingut del curs i un alt nivell de satisfacció, i ja poden entrar a formar part dels dos serveis d’interpretació de Vic i Osona.

  De cara a la tardor es planteja fer una altra formació pels intèrprets seleccionats que només tinguin disponibilitat de tardes.

  Els dos ens locals organitzadors, Consell Comarcal d’Osona i Ajuntament de Vic es mostren molt satisfets amb el procés de selecció i formació realitzada amb la qual cosa es pot oferir a partir d’ara un servei de més qualitat als diferents serveis públics de la comarca.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat