A- A A+
 • Mesures de prevenció d’incendis forestals i seguiment de l’expansió de la vespa velutina i el mosquit tigre a Osona

  ARurals2

  26 de juny de 2018 – Agents Rurals han dut a terme una jornada tècnica al Consell Comarcal d’Osona sobre Mesures de prevenció d’incendis forestals i seguiment de l’expansió de la vespa velutina i el mosquit tigre a Osona.

  L’acte ha iniciat a les 12.00h amb la presentació de la jornada per part del vicepresident 2n, Sr. Manel Romans Sànchez, i ha seguit amb les ponències de Kim Dalmau, Cap de l’Àrea Bàsica dels agents rurals d’Osona que ha presentat els agents rurals i ha donat suport a les presentacions, Jaume Torralba, Cap de l’Àrea Regional Catalunya Central, Rafael Cabeza, Agent Major d’incendis forestals que ha presentat les mesures de prevenció d’incendis, i Enric Ullar, Agent rural que ha explicat el seguiment i expansió de la vespa velutina.

  La jornada s’ha dividit en dues parts: En primer lloc s’han tractat les mesures de prevenció d’incendis forestals, explicant el PLA ALFA i l’Aplicació administrativa del perill d’incendi i s’ha fet esment del perill del foc i de les millors mesures per preparar-se, com l’ús de les franges de protecció i la recol·lecció del cereal.

  En la segona part, s’ha explicat el seguiment i expansió d’espècies invasores com la vespa velutina, coneguda també com a vespa asiàtica, i el mosquit tigre. També s’han esmentat les actuacions de control previstes pel Cos d’Agents Rurals juntament amb els municipis afectats.

  Al llarg de la jornada s’han projectat un seguit de vídeos explicatius per mostrar gràficament i d’una manera entenedora els temes tractats.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat