A- A A+
 • Campanya del 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia

  CARTELL LGTBI DEFINITIU 1

  Des de l’Oficina del VicDones-SIAD Osona, de titularitat compartida entre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, es va presentar, l'any passat, la 1a campanya pel Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. 

  L’acte principal de l'any 2017 va ser la presentació del Servei d’atenció a la diversitat sexual i identitats de gènere d’Osona (SAI LGTBI d’Osona). Un recurs comarcal per atendre a les persones que visquin, hagin viscut o estiguin en risc de viure discriminacions o violència per raó de l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats de la ciutadania.

  L’oficina VicDones-SIAD Osona organitza enguany la 2a campanya per commemorar el 17 de maig, amb tot un seguit d'activitats.  

  En primer lloc està programada una activitat d'àmbit comarcal organitzada des de l'oficina juntament amb els ajuntaments de Manlleu i Torelló i la Mancomunitat la Plana. L’activitat és el taller DragKing que es realitzarà els dies 23, 24 i 25 de maig de 16 a 20 hores al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic. El taller, a càrrec de Fil a l’agulla, permet explorar i desxifrar els codis de la masculinitat, experimentar amb el poder i qüestionar socialment allò establert pel sistema sexe-gènere. Cal inscripció prèvia a www.ccvic.cat

  El 31 de maig es presentarà la revista Colors del Territori, en la que, entre d’altres associacions, participa TALCOMSOM (associació LGTB de la Catalunya Central). La presentació anirà acompanyada de la xerrada sobre el projecte de Carme Porta i Pepa Vives, Som així! Quotidianitats lesbianes que preténen visibilitzar les dones lesbianes. El 31 de maig a les 19 h a la Biblioteca Joan Triadú.

  També a la biblioteca, els més petits podran gaudir del conta contes inclusiu a càrrec de Gates Gatunes. Serà el 22 de maig a les 17.30 h. D'altra banda, durant tot el mes de maig, les diferents biblioteques i bibliobús de la comarca tindran en exposició un recull de llibres que mostren la realitat i diversitat de les persones LGTBI.

  Per descobrir i conèixer una mica més la realitat trans, es passarà a l'espai ETC el documental “EnFemme” d’Alba Barbé i Serra (Barcelona, 2017). Posteriorment hi haurà un col·loqui amb la pròpia directora i una de les protagonistes del documental, Mar C. Llop. A l’espai ETC, el 6 de juny a les 19 h.

  Finalment l’associació LGTB TALCOMSOM fa 10 anys i un dels actes de la celebració serà una taula rodona per parlar del moviment LGTBI a Osona que comptarà amb diverses persones activistes de l’associació. L’acte serà moderat per part de Setembre (publicació crítica, social i cultural). Serà el 8 de juny a les 19.30 h al Casino de Vic.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat