A- A A+
 • Dia Internacional de les dones 2018

  IMG 6699 2El Consell Comarcal d’Osona se solidaritza amb el Dia Internacional de les Dones i dóna suport a la Declaració Institucional del 8 de març de 2018.

  El 8 de març és un símbol per a les dones d’arreu del món. La discriminació laboral, l’escletxa salarial, la desigualtat, entre altres, són clars motius per reivindicar-se. 

  Des de l’inici de la revolució industrial, les dones es van incorporar al treball assalariat. Aquesta incorporació, però, no les va alliberar de la responsabilitat de cura de les persones del grup familiar ni de les activitats domèstiques.

  Les condicions de treball pel sector femení eren precàries i difícils. Això va comportar l’aparició de moviments de dones que reivindicaven millors condicions laborals.

  Per altra banda, ja que les dones contribuïen al creixement de l’economia del seu país, volien tenir el dret a participar en l’àmbit públic. És així com van començar, també, les concentracions centrades en la lluitar pel dret de vot.

  Amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial, el 8 de març de 1917, les dones russes van sortir al carrer en demanda d’aliments i pel retorn dels combatents. Aquest va ser l’inici del moviment que acabaria amb la dimissió del tsar i la proclamació de la República. A partir d’aquest moment, el Dia Internacional de la Dona va quedar fixat en la data 8 de març. 

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat