A- A A+
 • Osona promou diferents actes entorn el Dia Internacional de les Dones

  Captura de pantalla 2018-03-06 a les 10.50.37Diversos ajuntaments de la comarca organitzen actes i activitats reivindicatives i de sensibilització amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 

  Una de les principals novetats de la diada d’enguany serà la celebració de la primera Jornada de Dones i Feministes d’Osona, organitzada per diferents entitats de la comarca i que tindrà lloc el diumenge 11 de març a la plaça Major Vic. Serà una jornada de reivindicació dels drets de les dones, ocupació de l’espai públic i visibilització de les dones en la xarxa associativa, tant si es tracta d’entitats de dones, d’entitats feministes o d’altres tipus d’associacions. La jornada serà de 10 a 17 h i es faran diferents activitats com dansa o poesia, entre d’altres). També hi haurà dinar popular i fira d’entitats feministes i de dones de la comarca. Es pretén que aquesta jornada sigui itinerant i es realitzi cada any a un municipi diferent de la comarca.

  Les activitats programades a la comarca són el fruit del treball de cada cop més entitats i institucions que compten amb la coordinació de l’Oficina VicDones-SIAD Osona, que cada any rep més demandes de suport per tirar endavant les campanyes i polítiques públiques d’igualtat. Per aquest motiu, des de l’Oficina s’ha facilitat la imatge del cartell per tal que els municipis de la comarca la facin servir en les seves programacions. La imatge representa a Aspàsia (aprox. 475-390 aC), mestra de retòrica i logografia a Atenes. Una dona poc coneguda i reconeguda; d’aquesta manera es posa en valor la seva aportació a la societat, com tantes altres dones que han estat i són invisibilitzades.

  Concurs de cartells i de microrrelats

  Com s’ha fet els darrers set anys, per aquestes dates s’obre la convocatòria del concurs comarcal de cartells vinculats al 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. La data límit de presentació de treballs és el divendres 19 d’abril. Enguany, a més, es convoca, el 1r concurs de microrelats “Dones amb veu i lletra”. La data límit de presentació és el divendres 3 d’abril. La resolució del jurat dels dos concursos es donarà a conèixer conjuntament el 24 d’abril a les 19 hores al Museu del Ter de Manlleu. Es poden consultar les bases a: Consell Comarcal d’Osona, Ajuntament de Vic, Ajuntament de Manlleu, Ajuntament de Torelló i Mancomunitat La Plana.

  Una diada per combatre desigualtats

  El 8 de març és un dia de reivindicació del drets de les dones, que continuen exposades a viure desigualtats, discriminacions i violències en tots els àmbits de la vida. Enguany, s’ha volgut reflectir, especialment, la desigualtat que les dones pateixen per la doble jornada laboral, amb la manca de coresponsabilitat de la feina de cuidar a la família i la precarietat laboral, que limita el temps d’oci i que quan el gaudeixen sovint són assetjades sexualment. Així mateix, s’ha volgut donar a conèixer la paraula sororitat, que és la germanor entre dones.

   

  Descarrega el cartell: CARTELL_8_març.pdf

  Descarrega el programa d’activitats de Vic: llibret_Vic_8_març.pdf

  Descarrega el programa d’activitats d’Osona: RECULL_ACTIVITATS_COMARCA.pdf

  Descarrega el manifest “Veus que no veus”: Manifest.pdf

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat