A- A A+
 • Entitats amb seu a Osona reben ajut econòmic per a projectes de cooperació al desenvolupament

  20171102 COOP entitats subvencionades

  En la convocatòria anual d’ajuts per a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat per entitats amb seu social a Osona d’aquest any 2017, s’han concedit ajuts en funció de les puntuacions obtingudes a les entitats Càritas Parroquial de Roda de Ter, TIC Catalunya, Insolàfrica i la Fundació Humanitària Dr. Trueta, segons acord de la Comissió Permanent del Ple del 13 de setembre de 2017.

  El passat 31 d’octubre, el conseller delegat de Cooperació, Pere Medina, es va reunir amb els representants de les quatre entitats amb l’objectiu d’explicar-los el repartiment dels ajuts - un total de 10.000 € -, la valoració dels projectes, conèixer aquests projectes en primera persona i donar la oportunitat a les entitats per intercanviar opinions i reflexions.

  Càritas Parroquial de Roda de Ter, ha rebut ajut pel projecte Cooperatives per al conreu de mandioca i pous a Bogob (Camerún), un projecte que preveu dotar d’un pou o dos als sis poblats de la zona de Bobog, a la selva central del Camerun (regió de Nyong et Kellé) i, a la vegada, crear cooperatives agrícoles als llocs on no hi ha cap sistema organitzat de producció o treball i on es farà formació sobre com plantar, tenir cura, emmagatzemar i vendre el producte a cultivar.

  L’entitat TIC Catalunya, rep suport econòmic pel projecte Segona fase de construcció del centre de dia Ihumure per a nens a Kigali (Ruanda) i cursos de formació tècnica per a joves amb discapacitats, un projecte que preveu una segona fase de construcció de cuines, lavabos, tallers de costura, etc. al Centre Ihumure, un centre de dia que acull nens i nenes de 3 a 6 anys sense recursos econòmics, majoritàriament amb discapacitats; el projecte preveu també la realització de cursos de formació tècnica per a joves amb discapacitats per tal que puguin esdevenir autònoms econòmicament després de la formació professional d’un any.

  Insolàfrica rep suport pel projecte Sistema integral d'atenció en salut familiar i comunitària per a la població de Kribi (Camerún): equipament i mobiliari per a laboratori i extraccions, un projecte que pretén reformar un centre que ja té la construcció bàsica feta, on cal fer reformes per oferir els serveis de consulta ambulatòria, programada i urgent, consulta maternoinfantil, consulta i seguiment de malalties cròniques i atenció domiciliària per pacients en fase terminal, cures pal·liatives.

  I, finalment, l’ajut per la Fundació Humanitària Dr. Trueta és pel projecte Millores en l'ingrés postpart al dispensari-maternitat de N'Djili (kinshasa- República Democràtica del Congo), un projecte que té com a finalitat la construcció d’un cobert al dispensari- maternitat de N’Djili, un lloc on les dones que ingressen al dispensari per parir, puguin fer les tasques diàries en una zona amb ombra, ja que actualment les han de fer al pati tenint en compte el clima equatorial del la RD del Congo.

  Amb la convocatòria d’enguany, ja són 10 les edicions en què el Consell Comarcal d’Osona atorga ajuts en projectes de cooperació al desenvolupament. Per aquest motiu, el proper 22 de novembre a la tarda es farà un acte per entitats i Ajuntaments de celebració dels 10 anys, on es presentaran diversos materials que recullen la feina feta durant tot aquest temps.

  Per a més informació, Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona, telèfon 938 832 846.

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat