A- A A+
 • Els nous consellers comarcals d'ERC prenen possessió

   

  20170927 191704

  En la sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal d’Osona celebrada ahir, dimecres, tres nous consellers van prendre possessió com a consellers comarcals utilitzant la fórmula de “prometo per imperatiu legal”. Rosa Puig, regidora de Centelles, Joan Manuel Claveria, alcalde d’Espinelves i Albert Marcé, alcalde de Rupit i Pruit, substitueixen Xavier Rierola, Salvador Clot i Isabel Vergés, segons acord de partit.

  Tots els punts de l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat i sense intervencions de cap conseller. Així, es va aprovar l’increment salarial de l’1% al personal al servei de l’entitat corresponent a l’exercici de 2017 i un expedient de modificació de crèdits, entre d’altres.

  En la mateixa sessió es va aprovar igualment l’adhesió a la Fundació Sant Tomàs, després que aquesta entitat adoptés el corresponent acord i en formulés la petició. D’aquesta manera, el president Joan Roca entra a formar part del Patronat de la Fundació.

  Al final de la sessió, Roca va informar als consellers assistents que en el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona (CAO) de la setmana passada, es va aprovar per consens un manifest de suport a les institucions catalanes, manifest que el president del CAO, Àlex Garrido, va llegir a la plaça Major de Vic, després que els alcaldes encapçalessin la concentració massiva en protesta pels fets ocorreguts aquell mateix dia. Joan Carles Rodríguez, en qualitat de vicepresident 1r va llegir el manifest.

  Els portaveus de tots els grups polítics que formen part del Consell Comarcal d’Osona van coincidir, en el seu torn de paraula, en condemnar les actuacions repressives del govern central, i tots, sense excepció, van defensar les institucions del nostre país i van dir estar al costat dels ciutadans en la defensa de les seves llibertats.

  Eudald Rifà, de la CUP va manifestar “ple suport a la convocatòria del referèndum, als electes i a la ciutadania” així com “un rebuig total a les accions de l’estat”. Antoni Poyato, del PSC va posar èmfasi en què “l’estat pretén intimidar i humiliar” i va dir que el seu grup està per “la defensa dels drets polítics i civils”. Albert Serra, pels Independents, va dir textualment que “la por es estèril, no aporta res” i per això no “n’hem de tenir i anar a votar”. Per Àlex Garrido, d’ERC, “ara és l’hora de la crida a la ciutadania a exercir el dret més democràtic de tots, que és votar” i va recordar que “cada dia s’estan produint noves agressions i atacs judicials”. Finalment, va intervenir Marc Verdaguer, pel PDeCat que, en la mateixa línia, va dir “tancar webs i les detencions que s’han produït són tics de dictadures” i “l’acte de votar és defensar els drets de tots i ho demostrarem tal com som “cívics i pacífics

  Per acabar, el president va dir que “el desig de la majoria de la ciutadania és anar a votar” i va agrair el consens i el respecte de tots els grups, tot esperant que “el proper diumenge sigui un dia tranquil”.

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat