• A- A A+

  El Consell Comarcal presenta la Taula d’Infància, Adolescència i Família d’Osona

  IMG-20170606-WA0000 b

  El passat divendres 2 de juny el Consell Comarcal d’Osona i el Consorci d’Osona de Serveis Socials van presentar la Taula d’Infància, Adolescència i Família (TIAF) de la comarca d’Osona.

  L’acte, que es va realitzar en una jornada de treball, es va estructurar en dues parts. La primera part va servir per presentar i formalitzar la creació de la Taula d’Infància, Adolescència i Família d’Osona.
  Aquesta taula d’àmbit comarcal, que neix amb la voluntat de trobar una metodologia de treball que sumi i que eviti duplicitats d’àmbits de treball i reunions, busca promoure la col·laboració de totes les àrees, sectors i administracions implicades en la participació, la prevenció, la promoció i la protecció de la infància i l’adolescència. A més, la TIAF comptarà amb un espai institucional que integrarà totes les taules sectorials possibles –aquestes taules tindran una persona que farà les tasques de coordinació–.

  En la segona part de la jornada es van presentar els resultats de l’aproximació diagnòstica del treball en xarxa a la comarca d’Osona. L’anàlisi feta des de la vessant social va posar de manifest que la majoria dels municipis de més de 8.000 habitants, com Torelló o Vic, estan en fase de creació de la xarxa d’infància i adolescència –menys Manlleu, que disposa d’una xarxa d’infància i adolescència consolidada i aprovada pel ple del seu ajuntament–; els municipis de 4.000 a 8.000 habitants estan en fase de coordinació, excepte Centelles, que està en procés de construcció formal; i els municipis de fins a 4.000 habitants no disposen de xarxes d’infància formals –en aquest cas existeix un nivell de coordinació periòdica entre els serveis més implicats i el treball està més centrat en casos que en projectes compartits–.

  Posteriorment, es van realitzar debats simultanis per grups amb la finalitat d’aportar noves propostes i per definir l’agenda de treball de la TIAF d’Osona en els pròxims anys.

  L’acte va comptar amb la presència de Joan Carles Rodríguez, vicepresident 1r del Consell Comarcal d’Osona i president del Consorci d’Osona de Serveis Socials; Anna Rufí, directora tècnica de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal d’Osona; Ricardo Calvo, director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya; Àlvar Solà, tinent d’alcalde i regidor de Benestar i Família, Educació i Hisenda de l’Ajuntament de Vic; Javier Elzo, catedràtic emèrit de Sociologia a la Universitat de Deusto; Anna Matas, coordinadora de l’Àrea d’Infància i Família del Consorci de Serveis Socials; Neus Casadevall, educadora social de Serveis Socials del Voltreganès; Sílvia Rovira, educadora social de Serveis Socials de Roda de Ter; Maribel Corrales, educadora social de Serveis Socials de Manlleu; Judit Illamola, educadora social de Serveis Socials de Centelles i David Palomera, educador social del Consorci d’Osona de Serveis Socials.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat