A- A A+
 • Jornada al Consell Comarcal d’Osona per fomentar bons hàbits en l’oci nocturn

  P1040823 b

  La jornada, “Una festa perquè la gaudeixi tothom”, ha estat inaugurada per Jordi Jané, conseller d’Interior; Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona; i Laura Vilagrà, delegada territorial del Govern a la Catalunya Central.

  El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha emplaçat els alcaldes a treballar conjuntament amb el Govern de la Generalitat per fomentar uns bons hàbits en l’oci nocturn. Ho ha dit a la inauguració de la jornada ‘Una festa perquè la gaudeixi tothom’, que ha tingut lloc aquesta tarda a Vic.
   
  El titular d’Interior ha posat d’exemple l’elevat nombre de víctimes mortals a les carreteres durant els caps de setmana a causa del consum d’alcohol i drogues. “Les autòpsies ens indiquen que el 49% dels morts en accidents de trànsit havien sobrepassat la taxa d’alcohol en sang o anàvem drogats”, i ha afegit: “Hem de reaccionar, no ens podem permetre que se’ns morin els joves a les carreteres per culpa de l’alcohol i les drogues”
   
  Jané ha explicat la feina de prevenció que fa el cos de Mossos d’Esquadra en aquest sentit. L’any passat es van fer 2.279 xerrades on hi van participar 64.695 persones. El conseller també ha explicat que hi ha un Pla Operatiu Específic per l’Oci Nocturn, que s’encarrega de fer dispositius per prevenir i preservar l’oci de nit.
   
  En aquests sentit, Jané ha afirmat que, a banda de la feina que estem fent, “cal també un canvi d’actitud cultural”. “Hem de ser capaços, des dels ajuntaments, de veure quin tipus de festes volem pel nostre país, i per aconseguir-ho necessitem la implicació de tothom”
   
  El conseller ha finalitzat la seva intervenció agraint al Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal d’Osona que hagi tingut aquesta iniciativa per debatre conjuntament sobre els límits de l’oci nocturn. Jané ha conclòs amb una reflexió: “Malauradament algunes festes no les gaudeix tothom, sinó que de vegades hi ha conseqüències no desitjades, lligades a conductes inadequades, i tenim l’obligació i responsabilitat de fomentar bons hàbits que ens allunyin de la cultura del ‘botellón’, un model d’oci que no volem per Catalunya”.
   
  Per la seva banda, la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha assegurat que “Govern i ajuntaments hem de treballar plegats per conèixer de prop la situació que vivim i intentar posar límits a certes actuacions”.
   
  Per últim, el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, ha agraït la implicació del  Departament d’Interior, i ha subratllat que un dels objectius d’un bon oci nocturn han de ser els límits: “Volem que en aquesta jornada hi hagi un debat seré i tranquil. Volem aconseguir un manual de bones pràctiques per aconseguir que l’oci nocturn es gaudeixi amb civisme i respecte”.
   
  A la inauguració també hi ha estat present el director territorial del Departament d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes.

  A continuació, ha començat una sèrie de presentacions a càrrec de Lluís Puig, “Festa popular: conflicte i pacte”; de Joan Colom, “Alcohol i festa: una relació impossible?”; i dels sergents Anselm Martínez i Eduard del Puerto, “Consum d’alcohol en festes locals”.

  La segona part de la jornada ha consistit en una taula d’experiències i bones pràctiques. Aquesta taula ha servit per mostrar els diferents grups de joves d’Osona i del Bages que actuen en les festes amb l’objectiu de fomentar els hàbits saludables. Un d’aquests grups és Àngels de Nit, un grup de joves voluntaris que actuen en les festes i en locals repartint materials –aigües, horaris, galetes, etc.–. El seu punt fort és que treballen d’igual a igual i, per aquest motiu, aconsegueixen que els joves ho traspassin als altres joves.    

  Per finalitzar, s’ha obert el torn de debat.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat