A- A A+
 • L'Agència de l'Energia d'Osona rep el Premi d'Excel·lència Energètica

  IMG 8134b

  En la línia d’àmbit local i per 3a vegada en 4 edicions, l’Agència de l’Energia d’Osona (ALEO) ha estat reconeguda amb el Premi d’Excel·lència Energètica de la Generalitat de Catalunya.

  L’ALEO ha estat premiada pel projecte de telegestió (e-gestió) d’edificis municipals a la comarca.

  Els Premis d’Excel·lència Energètica tenen per objecte el reconeixement d’empreses i entitats que hagin dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. Els premis es celebren de forma anual i hi ha 7 categories: actuació, àmbit local, renovació energètica, mobilitat elèctrica, sensibilització, internacionalització i trajectòria.

  Els Premis són coordinats per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i el jurat està format per representants de diferents entitats com són la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona, el propi ICAEN, el Grup de Gestors Energètic o el Clúster d’Eficiència Energètica. Aquest any 2017 es van presentar 43 candidatures per a les 7 modalitats.

  En aquesta edició 2017 i en la categoria d’àmbit local, el 1r Premi va ser pel projecte de telegestió (e-gestió) d’edificis municipals de l’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona. Aquest Premi és un nou reconeixement per les tasques i projectes que es porten a terme des de l’Agència, i és que amb aquesta ja són tres les edicions en la que l’ens comarcal ha estat premiat: l’any 2014 el premi es va concedir per la sensibilització pel projecte Desendolla’t, el 2015 premi per la trajectòria dels més de 10 anys d’existència.

  La gala de lliurament de premis d’aquesta edició es va celebrar el passat 7 de març al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, en un acte conduït pel meteoròleg Francesc Mauri. Els Premis van ser entregats pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget i la directora de l’ICAEN, Assumpte Farran. Per part del Consell Comarcal d’Osona va recollir el premi Manel Romans, vicepresident 2n i responsable polític de l’Agència.

  El projecte de telegestió (e-gestió) premiat és un projecte d’implantació de sistemes de control i gestió remota d’edificis municipals de forma mancomunada. I és que actualment l’Agència controla i gestiona amb control remot i centralitzat 41 equipaments municipals de 27 municipis de la comarca d’Osona. Aquest control centralitzat i mancomunat ha permès un seguit de millores i avantatges molt importants pels ajuntaments de la comarca d’Osona, entre els que destaca: un estalvi energètic superior al 20%, un major confort en la majoria de dependències municipals, una disminució de les hores de dedicació de personal de l’ajuntament, una disminució de les hores de dedicació de les empreses de manteniment, i una disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, tant per consum dels equipaments com per transport.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat