A- A A+
 • Commemoració del Dia Internacional de les Dones a la comarca d’Osona

  doia-internacional-dones

  Com cada any, el dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones. Des d’entitats com l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, s’han posat d’acord per elaborar un manifest per reivindicar la igualtat entre homes i dones. En aquest manifest es reivindica una millora de condicions, tant laborals com de la vida, i d’igualtat entre homes i dones: “volem recordar que, per acabar definitivament amb aquestes discriminacions, cal que les dones siguin presents a tots els espais de decisió. Sense aquesta presència, totes les polítiques d’igualtat seran parcials i insuficients.”

  Per altra banda, l’Institut Català de les Dones, que és l’organisme del Govern de la Generalitat de Catalunya que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques de dones i per a les dones, treballa per aportar propostes polítiques que siguin significatives per a la societat catalana i que contribueixin a treballar globalment a favor de l’equitat de gènere i l’apoderament de les dones. Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha adherit en el tema de treball L’apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis, promogut per la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides.

  Pel què fa a l’àmbit comarcal, molts municipis osonencs han programat diferents activitats durant aquest mes per promoure la sensibilització ciutadana. Les activitats són diverses: classes de zumba, exposicions, taules rodones, etc.

  Programa d'activitats entorn del 8 de març a Osona

   

  Municipis que han programat activitats (s’adjunta programa):

   

  Declaració institucional 8 de març 2017 – Institut Català de les Dones

  Manifest 8 de març 2017 – Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat