A- A A+
 • Sessió ordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona amb l’assistència de Miquel Buch, president de l’ACM

  noticia-ccosona-plens-01

  El president de l’Associació Catalana de Municipis, va assistir a la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d’Osona (CAO), que es va fer en data 4 de desembre a la seu del Consell Comarcal.

  Miquel Buch, a més d’explicar els serveis que ofereix l’ACM, va alertar que si l’avantprojecte de llei que prepara el govern central sobre la reforma dels governs locals tira endavant, dels 51 municipis que hi ha a la comarca d’Osona, només 2 podran oferir serveis socials.

  Davant dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, el president Buch va alertar del disbarat que suposarà que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, impulsada pel govern del PP, tiri endavant: “Cal que expliquem als ciutadans que, tot i els esforços que estem fent els ajuntaments per seguir prestant els serveis, si la reforma tira endavant, els més perjudicats seran els ciutadans”, va dir.

  Per Buch, els alcaldes i alcaldesses han de dir prou. Per aquest motiu, des de l’ACM es preveu impulsar un procés en defensa de l’autonomia local per impugnar la Llei davant el Tribunal Constitucional. Aquest mecanisme es podrà impulsar si es disposa del suport d’una setena part dels ajuntaments de l’Estat (1.159) i que representin una sisena part de la població oficial de l’Estat (uns 7,3 milions d’habitants).

  Finalment, el president de l’ACM va apuntar que, veient l’actitud del govern del PP en la manera que té d’incomplir els compromisos, no creu que respecti el que té amb el Govern de la Generalitat de respectar la Llei de Governs Locals Catalana.  

  Després de la intervenció del president de l’ACM, i ja entrant de ple en l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, va prendre la paraula Agnès Centellas, responsable de protecció civil dels serveis territorials, la qual va exposar el funcionament de Protecció Civil, servei encarat a l'activació dels Plans autonòmics i municipals i els passos a seguir. Alhora, va recordar la importància de trucar al 112 i al CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) per tal que l'emergència quedi registrada i, d’aquesta manera, es puguin coordinar millor les diferents situacions que es dóna’n en situacions d’emergència.

  Un altre punt de l’ordre del dia feia referència a les auditories dels webs municipals per compliment de les mesures de transparència, a rel d’un conveni que inicialment hi havia entre el Ministerio i la Universitat Autònoma de Barcelona, i que ara s’ha ampliat a la Universitat de Vic i que ofereix ajuda als municipis per tal de complir amb els requisits establerts i millorar alguns aspectes importants a l’hora de transmetre informació als ciutadans. El conseller Carles Banús va explicar als alcaldes assistents com fer-ho per millorar els requisits demanats de cara a aconseguir el segell de transparència el mes de març de 2014.

  Finalment es va presentar una moció del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses en relació als projectes legislatius de règim local, que es va aprovar per unanimitat dels assistents.

  A proposta de l’alcalde d’Olost es va acordar crear un grup de treball dins el CAO per estar en contacte permanent amb les entitats municipalistes i les Administracions per seguir el tràmit dels dos projectes legislatius.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat