A- A A+
 • El Consell Comarcal presenta els resultats finals del projecte Desendolla’t 2012/13

  noticia-ccosona-plens-01

  El passat 5 de novembre de 2013 es van presentar els resultats finals del Projecte Desendolla’t. Aquest projecte es va iniciar el setembre del 2012, ara ha finalitzat el seu primer any amb uns resultats molt positius. A l’acte informatiu i van assistir representants dels ajuntaments i de les comunitats educatives de les 20 escoles participants. 
   
  El Desendolla’t és un projecte pioner a Catalunya, creat de forma conjunta pel Departament d’Educació i l’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona que té com a objectiu principal promoure l’estalvi energètic i millorar l’eficiència energètica dels centres d’ensenyament públics d’Infantil i primària de la comarca d’Osona. Són moltes les persones que interactuen en els centres educatius i, per tant, aquest projecte ha estat un treball en equip de 12 mesos de durada on hi han participat de manera conjunta tècnics del CCO, equips directius, professorat, AMPA, alumnes, serveis de neteja i manteniment dels centres escolars, etc. 
   
  El promig d’estalvi en consum energètic en el curs escolar 2012-13 és del 28%, aquest percentatge representa una reducció en consum total de 1.374.461 kWh i un estalvi de la despesa pública de 150.000€ pels ajuntaments participants, ja que són els ajuntaments qui assumeixen les despeses de gestió i manteniment de les escoles.  
   
  Per altra banda, destacar que el Projecte Desendolla’t ha obtingut un reconeixement a nivell estatal, concretament una Menció d’Honor a la categoria de sensibilització i difusió de les energies renovables i l’eficiència energètica en els V Premis EnerAgen (Asociación de Agencias Españolas de Gestión de la Energía)
   
  Cal recordar que els estalvis aconseguits es reparteixen a parts iguals entre escola i ajuntament i, per tant, el 50% d’aquests estalvis seran reinvertits en els diferents Centres Educatius.
   
  Davant l’èxit d’aquesta primera edició, el projecte continuarà i s’ampliarà en aquest curs 2013-14, amb la continuïtat de la major part dels centres i l’entrada de nous centres interessats. L’objectiu és clar, aconseguir un efecte multiplicador transmetent valors de sostenibilitat energètica als alumnes i transferir a l’àmbit familiar els aprenentatges adquirits a l’escola.
   
  A la fotografia, la consellera delegada d’Educació Mercè Puntí amb tots els premiats el dia del lliurament del premi a Valladolid.
   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat