A- A A+
 • El Consell Comarcal celebra els seus 25 anys

  noticia-ccosona-plens-01

  La sala Sert del Sucre va acollir aquest dimarts al vespre l’acte de commemoració del 25è aniversari de la constitució del Consell Comarcal d’Osona. La celebració, de caràcter auster i senzill, va comptar amb l’assistència del Conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs i cinc dels set presidents que ha tingut la institució durant tots aquests anys.

  El president actual del Consell Comarcal, Joan Roca, i el conseller Francesc Homs van agrair a tothom (polítics i professionals que integren la institució) l’esforç i dedicació que ha permès consolidar l’ens al llarg d’aquest quart de segle. Roca també va defensar la mancomunicació de serveis que s’ofereix des del Consell, que permet generar estalvi econòmic i garantir la subsistència de molts ajuntaments petits, a qui es proporciona servei, a més de suport tècnic i jurídic. De fet, aquest és un dels punts en què incideix la nova llei de governs locals, actualment en tràmit parlamentari.


  Els diferents parlaments institucionals van incidir en la raó de ser del Consell Comarcal i en la gran tasca realitzada durant aquests 25 anys, imprescindible en una comarca tan diversa com és Osona, amb molts municipis petits. Joan Roca va dir que El Consell Comarcal ha estat i està al servei dels 51 municipis de la comarca i a millorar la qualitat de vida dels osonencs

  A l’acte també hi van assistir vicepresident tercer i diputat de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer, el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, diputats de la comarca i la majoria d’alcaldes dels 51 municipis osonencs així com regidors, consellers comarcals, exconsellers i el Cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Osona dels Mossos d’Esquadra, l’inspector Francesc Hernàndez.

  Joaquim Ferrer, en el seu parlament va fer esment al paper dels consells i a tots els serveis que presten i va apel·lar a la coresponsabilitat entre Diputació i Consells Comarcals a l’hora d’acompanyar els municipis.

  Coincidint amb l’acte de celebració del 25è aniversari, el Consell Comarcal va presentar un vídeo per explicar de manera didàctica als ciutadans l’extens ventall de serveis i acompanyaments que ofereix. Davant la dificultat d’explicar, de manera transversal i global, què fa i quins serveis ofereix la institució als ciutadans, el vídeo fa una mirada extensa als serveis a disposició dels ciutadans i en potencia la seva divulgació.

  En 25 imatges es fan evidents les diverses maneres com qualsevol ciutadà connecta amb la institució al llarg de la seva vida, des de la infància fins la vellesa passant per la joventut i la vida adulta: des del transport o el menjador escolar, les activitats de l’Agència Local de l’Energia o els projectes per a escoles com l’Ambientalitza’t, passant per les accions culturals, la gestió de l’Arxiu Comarcal o els serveis d’Habitatge, Cooperació, Joventut, Benestar Social, Promoció econòmica, oficina del consumidor fins a serveis tècnics com el Pla de Purins, el Pla de Camins, Residus o Protecció Civil. El video 25 anys, 25 maneres d’acompanyar-te, és assequible des de la pàgina inicial del web del Consell Comarcal.

   

   

  Com a reconeixement a la tasca feta durant els seus respectius mandats es va lliurar un guardó a cada un dels presidents que ha tingut el Consell i que eren presents a l’acte: Joan Usart, Ramon Vall, Enric Castellnou, Miquel Arisa i Joan Roca. Jacint Codina i Jaume Mas es van excusar per motius diversos.

  Finalment esmentar que amb aquest acte de commemoració es va presentar la nova imatge corporativa del Consell Comarcal d’Osona.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat