A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona presenta Un Món de cine. La 1a sessió es farà a Roda de Ter el proper dissabte

  noticia-ccosona-plens-02

  Aquest dimecres 27 de de novembre, al Consell Comarcal s’ha presentat el Projecte Un Món de Cine. La presentació l’han feta Jordi Serra i Macià, vicepresident segon i responsable de l’Àrea de Serveis a les persones del Consell Comarcal; M. Àngels Blasco i Rovira, directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central i Quim Crusellas Padrós, president de Cine Club Vic. Així mateix hi han assistit representants dels municipis i entitats que formen part del projecte: Rosa Vestit, alcaldessa de St. Quirze de Besora; Eva Freixa, regidora de Cultura de Calldetenes; Josep Vilar, regidor de Cultura de Sant Pere de Torelló; Blanca López, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès; Paco Garcia, del Casal del Jovent de Prats; Aziz Bouziane, membre d’Amic Amazigh i Núria Vila de la Junta d’Òmnium Cultural.

  Un Món de Cine és un nou projecte impulsat pel Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Cine Club Vic, que té per objectiu donar a conèixer a la població en general la realitat social i cultural dels nostres veïns nouvinguts a través d’una eina tan potent com és el cinema. I, aprofitant, que ens ho poden explicar de primera mà, Un Món de Cine és un projecte que vol potenciar la interacció entre persones de diferents orígens, organitzant cinefòrums i debats posteriors, per aprofundir en temes socials i culturals amb persones del municipi originàries del país del film que s’haurà pogut veure.

  Aquest cicle de cinema és un projecte comarcal que té per objectiu oferir als municipis mitjans i petits d’Osona, una eina de sensibilització en temes de convivència i immigració. En aquesta primera edició, es faran sessions a Roda de Ter, Calldetenes, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló i Sant Quirze de Besora. La seva finalitat és explicar la realitat social i cultural de països d’on són la majoria d’estrangers d’Osona: Marroc, Equador, Senegal, Romania, Índia etc. I per fer-ho, a més de la projecció dels films, s’han organitzat activitats complementàries com per exemple l’exposició El Rif poble amazic d’Amic Amazigh, a Roda de Ter, o l’exposició Sunday Sikh de Marc Sañé, a Calldetenes, a més d’altres activitats amb entitats de cada municipi.

  El projecte consta de cinc sessions i comença aquest dissabte, 30 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda a Roda de Ter, al Teatre Eliseu, amb l’exposició El Rif poble amazic, i la projecció del curt Casament a la platja (Marroc, 2008) i el film Un novio para Yasmina (Marroc, 2008). Posteriorment hi haurà cinefòrum.

  Totes les sessions són gratuïtes. Des del Consell Comarcal es vol animar els osonencs i osonenques a què gaudeixin d’Un Món de Cine sense moure’s de la comarca.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat