A- A A+
 • El Consell Comarcal reuneix els participants al projecte Joves per l’ocupació en una jornada al Castell de Montesquiu

  noticia-ccosona-01

  El passat 4 de juliol es va fer al Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE) la Solana, una trobada de tots els nois i noies que participen en el projecte Joves per l’Ocupació. El projecte és gestionat pel Consell Comarcal d’Osona i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Hi participen 60 joves de la comarca d’entre 16 i 25 anys i té com a objectius la seva inserció laboral i/o la reincorporació al sistema educatiu.

  La celebració de la trobada es va fer coincidint amb l’acabament de la fase de formació professionalitzadora del projecte. En aquesta primera fase, els 60 joves s’han distribuït en quatre accions formatives de 350 hores de durada. D’aquestes accions, una l’ha organitzat directament el Consell Comarcal d’Osona i les altres tres les ha gestionat el Consell en col·laboració amb altres entitats de la comarca. 

  Al CFFE, 13 joves han rebut formació en l’àmbit forestal en el curs organitzat en col·laboració amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. A les instal·lacions de La Salle, 15 joves s’han format en mecanització i control numèric en el curs organitzat conjuntament amb l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu. En col·laboració amb la Fundació Osona Gastronomia, 17 joves han participat en el curs d’iniciació a cuina i a sala, que s’ha fet a les instal·lacions del Gremi d’Hostaleria d’Osona i a l’Escola d’Hostaleria d’Osona. A la planta pilot de la Universitat de Vic,  els 15 joves restants han rebut formació en manipulació i elaboració de productes carnis. En aquests moments, s’inicia la fase de pràctiques formatives en empreses. Els nois i noies participants continuaran reben formació, orientació i seguiment individualitzat fins al final del projecte, el mes de març de 2014.

  L’objectiu de la trobada era facilitar la coneixença entre els joves i, alhora, compartir els coneixements adquirits. Els nois i noies de cada grup, acompanyats dels seus professors, van exposar el treball fet durant el curs i per acabar la jornada van oferir un esmorzar als presents amb productes elaborats per ells mateixos.

  L’alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, va donar la benvinguda als assistents i el vicepresident 3r. del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Promoció econòmica,  Miquel Arisa, va fer la presentació de la trobada. A l’acte també hi van assistir el vicepresident 1r. del Consell Comarcal, Manel Romans i la consellera de Promoció econòmica, Mila Martínez, així com l’alcalde de Vidrà, Josep Anglada i l’alcaldessa de Sant Quirze, Rosa Vestit.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat