A- A A+
 • L’Agència Local de l’Energia d’Osona, referent a Europa

  noticia-ccosona-santperecasserres-04

  L’Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO) del Consell Comarcal va rebre, el passat dimecres 10 de juliol, la visita de 8 tècnics de Geòrgia. La visita estava organitzada per l’Aliança del Clima de la Unió Europeai laDiputació de Barcelona, en el marc d’un programa per compartir experiències entre països membres de la Unió i promoure les bones pràctiques en la lluita contra el canvi climàtic.

  Els tècnics georgians, procedents de diferents ajuntaments i Agències de l’Energia d’arreu d’aquest país, anaven acompanyats de Miguel Morcillo, responsable tècnic de l’Aliança del Clima a Alemanya.

  Al llarg de tot el matí de dimecres, els tècnics de l’Agència van exposar els principals projectes que s’estan duent a terme en matèria d’eficiència energètica als ajuntaments. A primera hora es van fer dues visites tècniques, a una escola participant al projecte Desendolla’t per veure’n els resultats i les tasques que s’hi han realitzat i a la instal·lació d’una caldera de biomassa.

  La segona part de la visita es va fer a les dependències del Consell, on els tècnics de l’ALEO Gil Salvans i Sergi Martínez van exposar totes les accions i problemàtiques del dia a dia de l’Agència. Posteriorment hi va haver un debat entre els visitants per reflexionar sobre com es podrien reproduir les tasques diàries de l’Agència en les seves regions.

  Tant els organitzadors (Diputació de Barcelona i Aliança del Clima) com els propis visitants van valorar molt positivament l’experiència. Aquest és el segon any consecutiu que l’ALEO rep visites internacionals aprofitant les experiències d’intercanvi entre regions, després de la visita  d’un grup de tècnics de Grècia l’any passat.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat