A- A A+
 • Èxit de participació a la jornada de portes obertes a la planta de triatge

  noticia-ccosona-reciclatge-01

  Aproximadament 350 persones de diverses edats van assistir a la Jornada de portes obertesa la planta de triatge de multiproducte d’Osona organitzada pel Consell Comarcal  amb el finançament d’Ecoembes.

  La jornada, d’11 a 13.30 h del matí, va començar amb un esmorzar pels visitants, per continuar seguidament amb la visita guiada per la planta a càrrec de diversos educadors ambientals. Així, els assistents van tenir la oportunitat de conèixer la fracció multiproducte (paper/cartró i envasos lleugers) de ben a prop i descobrir cada una de les parts de la instal·lació i el triatge manual i mecànic que es fa.

  L’explicació didàctica començava amb una introducció relacionada amb la recollida i el tractament dels residus municipals i concretament de la fracció multiproducte. Després es podia veure la bàscula, la zona de recepció i el triatge mecànic (obra-bosses, garbell giratori, balístic, separadors òptics, inductor de Foucault), per accedir finalment a la cabina de triatge manual i veure com diversos treballadors separen manualment els diferents residus. A la zona d’estucatge els visitants van veure diverses bales de residus i descobrir quins materials s’obtenen de llur reciclatge.

  Al finalitzar la visita, tots els assistents, grans i petits, van poder divertir-se amb més de 30 jocs de Guixot de 8, fets amb materials reciclats i recuperats.

  Davant l’èxit de participació des del Consell Comarcal d’Osona i el Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona no es descarta la possibilitat d’organitzar una jornada semblant en un futur. 

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat