A- A A+
 • Problemes evitables als sistemes de sanejament

  noticia-ccosona-aigues-potables-01

  El Consell Comarcal d’Osona gestiona les 27 estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) i la xarxa d’estacions de bombament i col·lectors en alta dels municipis de la comarca d’Osona.

  Durant els darrers mesos s’han generalitzat els problemes d’embussaments a col·lectors i estacions de bombament provocades per tovalloletes humides d’un sòl us utilitzades per la població i que en ser llençades al vàter arriben a la xarxa de clavegueram i col·lectors provocant greus problemes. Cal tenir present que aquest tipus de tovalloletes no es degraden amb el contacte amb l’aigua com el paper higiènic.

  L’acumulació d’aquestes fibres tèxtils a les xarxes de clavegueram han provocat embussaments i obturacions en els equips de bombament encarregats d’impulsar l’aigua residual cap a les estacions depuradores. Les pluges dels darrers dies han generalitzat aquests problemes dificultant les tasques de depuració de les aigües residuals de la comarca.

  És per aquest motiu que des del Consell Comarcal d’Osona es recorda que aquests tipus de residus s’han de llençar a la bossa del rebuig. El petit gest de llençar residus pel vàter pot complicar molt les tasques de depuració.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat