A- A A+
 • Es presenta la segona edició de la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya

  noticia-ccosona-planadevic

  La segona edició de la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya aplegarà més de 100 empreses. Se celebrarà a Vic del 21 al 23 de febrer i augmenta un 60% el nombre d’expositors.

  El saló amplia la seva oferta i posa en marxa elMatch making event, un espai de trobades breus que ha de facilitar el contacte entre els diferents agents del sector
  Aquest dimecres, s’ha presentat la segona edició de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya. L’acte ha tingut lloc a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic i ha anat a càrrec de l’alcalde de Vic,Josep M. Vila d’Abadal; la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic,Montserrat Rovira; el subdirector general de Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya,Xavier Clopés; la directora de l’Institut Català d’Energia,Maite Masià; el president del Consell Comarcal d’Osona,Joan Roca; el president del Consell Comarcal de La Selva, Robert Fauria;el president del Centre de la Propietat Forestal,Josep M. de Riboti la directora d’empresa i innovació del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya,Ester Blanco.


  La Fira de la Biomassa de Catalunya és el primer saló del país dedicat a l’aprofitament energètic d’aquest recurs i se celebrarà al recinte firal El Sucre de Vic els dies 21, 22 i 23 de febrer. La Fira té l’objectiu de posar a disposició dels professionals i ciutadans solucions tecnològiques que possibiliten l’ús de la biomassa per a la producció energètica, ja sigui en l’àmbit domèstic com industrial. La regidora de Fires i Mercats ha explicat que aquest any, “la fira creix espectacularment ja que compta amb 106 expositors respecte els 66 de l’any passat”. Aquesta dada representa un increment del 60%. Seguint amb xifres, la Fira inclourà 150 espais d’exposició en 6.000 metres quadrats. D’aquesta manera, el saló es consolida com a plataforma de divulgació de l’ús de la biomassa forestal per a l’obtenció d’energia i proporciona un escenari on les diverses empreses i entitats del sector podran crear sinèrgies i noves línies de negoci.

  Per la seva banda, el president del Consell Comarcal d’Osona ha destacat que “en un any, la gestió i l’entorn de la biomassa s’ha popularitzat i normalitzat”. De la mateixa opinió és l’alcalde de Vic, que també ha manifestat que la ciutat “esdevé, per uns dies, capital del sector forestal i de la biomassa”. El president del Consell Comarcal de la Selva ha esperonat Vic “perquè aconseguim que Catalunya sigui un referent en la biomassa a nivell de l’estat espanyol”.

  Rovira ha explicat que l’espai d’exposició comptarà amb empreses d’aprofitament de la biomassa forestal, distribuïdores de biomassa, maquinària forestal, consultories, enginyeries, fabricants, distribuïdors i instal·ladors de calderes, estufes, llars de foc, serveis energètics i també centres de recerca i formació. La major part de les empreses són del territori català però també n’hi ha d’Astúries, Almeria, Múrcia, Navarra, Saragossa, Sòria i Portugal.

  La principal novetat d’aquesta edició és elMatch making event, un espai de trobades breus que ha de facilitar el contacte els diversos agents de la cadena de la biomassa (des de clients fins a productors, emprenedors, inversors i instal·ladors). Així, es potencia la vessant empresarial de la Fira i es proposa incentivar la creació de nous negocis en el seu context. La directora de l’Institut Català de l’Energia ha subratllat que la biomassa és un sector que “crearà nova ocupació i activitat econòmica tant al propi territori com a la resta de Catalunya”.

  Per altra banda, també s’amplien les jornades tècniques. Se’n duran a terme dues: “La biomassa forestal i Catalunya” i la “Jornada internacional sobre biomassa forestal”.

  Finalment, els assistents tindran l’oportunitat de visitar les instal·lacions d’aprofitament energètic de la biomassa de què disposen l’Ajuntament i les piscines de les Masies de Voltregà, un bloc de pisos de protecció oficial i la xarxa de calor que alimenta diferents equipaments públics de Vic. Aquests equipaments són una mostra de les possibilitats de la biomassa com a font d’energia per a l’obtenció de calor, fred i aigua calenta sanitària en els àmbits de la indústria i els serveis.

  La Fira de la Biomassa Forestal està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i els consells comarcals d’Osona i la Selva.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat